BĂ€sta backkameran

BĂ€sta backkameran

En backkamera kan vara vÀldigt anvÀndbar i olika situationer, kanske vid fickparkering eller med husvagn. Faktum Àr att en backkamera kan rÀdda liv precis som en brandslÀckare. HÀr jÀmför jag olika backkameror.

1. Backkamerasystem RV P7D80C10M

Med det hÀr backkamerasystemet fÄr du mÄnga fördelar: triggerfunktion till kamerorna, förprogrammerade hjÀlplinjer pÄ skÀrmen som underlÀttar vid backning, mycket bra ljuskÀnslighet pÄ skÀrmen, vattentÀtt chassi och mycket annat.

En annan fördel Àr att det Àr godkÀnt för anvÀndning av döda vinkeln, och har automatisk visning i hastigheter under 30 km / h, och Àven vid anvÀndning av höger blinker. Backkameran Àr i fÀrg, har en 130 graders vidvinkel diagonalt och Àven en inbyggd mikrofon. Den ger en extremt hög bildkvalitet Àven under sÀmre ljusförhÄllanden, och den klarar temperaturer ned till -40 grader.

HĂ€r finns hur mĂ„nga fördelar som helst, och hur mĂ„nga anvĂ€ndbara funktioner som helst. Även om detta backkamerasystem kostar en del sĂ„ Ă€r det Ă€ndĂ„ ett bra val för den som behöver, eller vill ha, ett riktigt bra backkamerasystem.

Om du vill lÀsa mer om den hÀr produkten och se pris, klicka pÄ knappen nedan.

1. Backkamerasystem RV P7D80C10M

MXN

Backkamerasystem

Den bÀsta backkameran 2020 Àr backkamerasystemet RV P7D80C10M frÄn MXN för att det Àr ett mycket praktiskt system som klarar upp till tre stycken kameror, utan elektriskt visir. Det finns mÄnga anvÀndbara funktioner och allt man kan tÀnkas behöva.

2. Backkamerasystem RV 5DM80C10M

I detta paket ingÄr en fem tums skÀrm, kamera med elektriskt visir, monteringstillbehör samt 10 meter kamerakabel. Allt som du behöver för att kunna anvÀnda din backkamera finns i detta paket, helt enkelt.

SkÀrmen Àr en högupplöst LCD-skÀrm, och det finns inbyggd högtalare. Den kan kopplas in med bÄde 12 och 24 volt. Dessutom finns det valbara hjÀlplinjer pÄ skÀrmen, om du vill anvÀnda sÄdana.

Det finns tvÄ kameraingÄngar, och dessa klarar bÄde kameror med och utan elektriskt visir. Det hÀr Àr ett riktigt bra, och högkvalitativt, backkamerasystem som passar bra för den som behöver hög kvalitet och smarta funktioner.

Klicka pÄ knappen nedan för mer information om denna backkamera, samt för att se pris.

2. Backkamerasystem RV 5DM80C10M

MXN

Backkamerasystem med 5" skÀrm

I detta paket ingÄr en fem tums skÀrm, kamera med elektriskt visir, monteringstillbehör samt 10 meter kamerakabel. Allt som du behöver för att kunna anvÀnda din backkamera finns i detta paket, helt enkelt.

3. Backkamera fÀrg IR RV MXN81C

Det hÀr Àr inget paket, sÄ hÀr ingÄr endast en backkamera. För att anvÀnda den behöver du alltsÄ köpa till en skÀrm. Det kan dock vara prisvÀrt att köpa kameran och skÀrmen var för sig, och hÀr fÄr du en riktigt bra backkamera för ett hyfsat lÄgt pris.

Denna backkamera har 130 graders vidvinkel diagonalt och inbyggd mikrofon. Den har en vattentÀt anslutningskontakt, Àr stötsÀker och ger extremt hög bildkvalitet Àven under dÄliga ljusförhÄllanden. Den klarar temperaturer ned till -40 grader.

Om du föredrar att köpa backkameran och skÀrmen var för sig sÄ kan den hÀr backkameran vara ett bra val. Den Àr prisvÀrd, hÄller hög kvalitet och Àr pÄlitlig.

För mer information och prisuppgifter, klicka pÄ knappen hÀr nedanför.

3. Backkamera fÀrg IR RV MXN81C

MXN

Lorem ipsum dolor

Det hÀr Àr inget paket, sÄ hÀr ingÄr endast en backkamera. För att anvÀnda den behöver du alltsÄ köpa till en skÀrm. Det kan dock vara prisvÀrt att köpa kameran och skÀrmen var för sig, och hÀr fÄr du en riktigt bra backkamera för ett hyfsat lÄgt pris.

đŸ™‹â€â™‚ïž Vem behöver en backkamera?

Det finns mĂ„nga olika situationer dĂ„ en backkamera kan komma vĂ€l till pass, men ofta vĂ€ljer man att köpa en backkamera för att man faktiskt hamnar i sĂ„dana situationer ofta – inte för att det kan komma till anvĂ€ndning nĂ„gon gĂ„ng.

Om man till exempel tycker att det Àr svÄrt att fickparkera eller backa sÄ Àr en backkamera perfekt. LikasÄ om man har husvagn eller husbil men tycker att det Àr svÄrt att backa in pÄ trÄnga campingplatser eller andra stÀllen.

En backkamera Ă€r alltsĂ„ ett bra val för den som tycker att det Ă€r krĂ„ngligt att backa – oavsett om det Ă€r vid parkering, med husvagn, pĂ„ krokiga vĂ€ger eller rent allmĂ€nt.

đŸ‘‰đŸ» Vilken backkamera ska man vĂ€lja?

Det beror pĂ„ vad man behöver. Det finns mĂ„nga olika backkameror med olika funktioner. Ibland kan man till exempel koppla in flera kameror till samma skĂ€rm, vilket kan vara bra om man vill ha flera kameror pĂ„ olika stĂ€llen – till exempel en pĂ„ bilen och en pĂ„ husvagnen.

En del backkameror har ljud, vilket ocksÄ kan vara praktiskt eftersom man hör vad som hÀnder bakom bilen eller husvagnen, men det Àr inte alla som behöver en sÄdan funktion. Det gÀller helt enkelt att utgÄ frÄn vad man faktiskt behöver.

Andra saker som kan vara bra att tĂ€nka pĂ„ nĂ€r man köper backkamera Ă€r kvaliteten, och att gĂ€rna vĂ€lja en lite högre kvalitet – speciellt om man vill kunna anvĂ€nda backkameran lĂ€nge. Fundera Ă€ven över om du vill ha en trĂ„dlös eller kabelansluten.

💰 Vad kostar en backkamera?

En backkamera kan kosta allt frÄn ett par hundralappar och upp till mÄnga tusenlappar. HÀr finns det mÄnga saker som pÄverkar priset, men framför allt beror det pÄ om du köper ett backkamerasystem eller bara en backkamera. Köper du bara en backkamera sÄ behöver du dock köpa till en skÀrm.

Andra saker som pĂ„verkar priset Ă€r till exempel mĂ€rke, kvalitet, funktioner och sĂ„ vidare. En vĂ€ldigt billig backkamera kan till exempel ha sĂ€mre bildkvalitet, och kortare livslĂ€ngd. Den har förmodligen inte samma funktioner som en dyrare modell heller – till exempel vidvinkel och möjligheten att koppla in flera kameror.

LĂ€s mer:

BÀsta snöborsten

BÀsta förbrukningsbatteriet

BĂ€sta dragkroken

 

Mer om backkameror

Att köpa en backkamera kan verka bÄde dyrt och lite onödigt, men det behöver faktiskt varken vara dyrt eller onödigt. NÀr det gÀller priset sÄ finns det mÄnga billigare alternativ, och för mÄnga rÀcker det med en lite enklare backkamera. Dessutom Àr det ofta vÀrt att investera i en backkamera, om man verkligen har anvÀndning av en sÄdan, eftersom den underlÀttar en hel del vid backning.

Visst kan det för mĂ„nga kĂ€nnas onödigt med en backkamera, och om man sĂ€tter in en sĂ„dan och sedan inte anvĂ€nder den sĂ„ ofta – eller kanske inte alls – sĂ„ blir det förstĂ„s lite onödigt. Men för mĂ„nga Ă€r det faktiskt nödvĂ€ndigt att ha en backkamera.

Den som behöver en backkamera Ă€r den som vid nĂ„got specifikt tillfĂ€lle, eller flera tillfĂ€llen, stöter pĂ„ problem vid backning. Det kan till exempel handla om att man anvĂ€nder slĂ€pvagn regelbundet och tycker att det Ă€r svĂ„rt att backa med den, att man har svĂ„rt att komma in pĂ„ campingtomter med husvagn eller husbil, att man tycker att det Ă€r svĂ„rt att fickparkera eller att det Ă€r krĂ„ngligt att backa i vissa situationer – eller kanske i alla situationer.

Kör sÀkrare med en backkamera

Varför en backkamera Àr bra Àr inte sÄ svÄrt att förstÄ. Det handlar helt enkelt om att det Àr omöjligt att se det som finns precis bakom bilen utan en backkamera. Det innebÀr helt enkelt att du alltid riskerar att skada bilen, dig sjÀlv eller nÄgon annan nÀr du backar.

Om du dessutom kör med husvagn eller slÀp, eller kör en husbil eller andra stora bilar, sÄ blir det Ànnu svÄrare. Med backkameran kan du se om det finns ett trÀd, ett annat fordon, en katt eller ett barn bakom bilen eller husvagnen.

Förutom att det faktiskt ökar sÀkerheten en hel del sÄ gör det backningen enklare. MÄnga som har husvagn upplever till exempel problem att hamna rÀtt pÄ campingplatser och andra stÀllen, speciellt om man har en större husvagn. Det kan innebÀra att man fÄr spendera mycket tid och energi pÄ att försöka hamna rÀtt. Men med en backkamera ser man precis vart man Àr pÄ vÀg, och kan lyckas direkt.

FrÄn och med 2018 sÄ mÄste alla nya bilar som sÀljs i USA ha en backkamera.
KÀlla: https://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20140401/backkamera-blir-obligatoriskt-i-usa-fran-2016018/#:~:text=Lagstiftarna%20i%20USA%20har%20svingat,i%20USA%20n%C3%A4r%20bilar%20backar.

NÄgra av alla fördelar med en backkamera:

– De Ă€r till stor hjĂ€lp vid fickparkering
– De kan rĂ€dda liv eftersom risken att backa pĂ„ barn och djur minskar
– Du fĂ„r bĂ€ttre kontroll över bilen, speciellt dĂ€r sikten Ă€r begrĂ€nsad
– Det blir betydligt enklare att backa ut frĂ„n uppfarter
– Du kan spara pengar eftersom du minskar risken att backa in i nĂ„got

Backkamerasystem eller bara en backkamera

Det gĂ„r att köpa bara en backkamera eller en skĂ€rm, men det gĂ„r ocksĂ„ att köpa allting tillsammans som ett paket – ett sĂ„ kallat backkamerasystem. Du mĂ„ste alltsĂ„ bestĂ€mma dig för om du vill köpa en separat kamera och en skĂ€rm till, eller om du vill köpa allting tillsammans.

I ett backkamerasystem ingÄr backkamera, skÀrm, monteringstillbehör och kabel. HÀr ingÄr alltsÄ allt som behövs för att koppla in backkameran och börja anvÀnda den. Det kan vara smidigt, men det Àr inte alltid det mest prisvÀrda.

En fördel med att köpa backkameran och skÀrmen var för sig istÀllet för i ett paket Àr att du kan vÀlja precis vad du vill ha. Du kan vÀlja den kamera som passar dig bÀst, och Àven den skÀrm som du gillar bÀst och slipper fokusera pÄ till exempel backkameran och ta den skÀrm som ingÄr.

För den som tycker att det Àr krÄngligt att leta efter bÄde rÀtt backkamera och rÀtt skÀrm sÄ kan det dock vara smidigt att köpa ett backkamerasystem. DÄ kan man istÀllet fokusera pÄ backkameran, eller pÄ helheten. Det gÄr trots allt att hitta rÀtt Àven om man vÀljer att köpa ett paket.

Att montera en backkamera

Det gÄr att montera backkameran sjÀlv, om man skulle vilja det, och det brukar inte vara sÀrskilt krÄngligt heller. Det kan dock vara en fördel om man Àr van vid att montera och installera liknande saker, eller tidigare har monterat en backkamera. Vanligtvis ingÄr alltid instruktioner för hur backkameran ska monteras.

Om man Àr osÀker eller aldrig har gjort nÄgot liknande tidigare sÄ kan det dock vara en bra idé att ta hjÀlp av en verkstad, för att vara sÀker pÄ att det blir rÀtt. Det brukar inte heller kosta sÀrskilt mycket, men kostnaden kan förstÄs variera en hel del mellan olika verkstÀder.

Att vÀlja rÀtt backkamera

NĂ€r du ska vĂ€lja backkamera sĂ„ ska du först och frĂ€mst utgĂ„ frĂ„n vad du behöver. Det finns som sagt mĂ„nga olika funktioner, men bara du sjĂ€lv vet vilka du behöver. Kanske rĂ€cker det med en enklare modell, eller kanske har du behov av nĂ„gon extra funktion – kanske behöver du vidvinkel eller mikrofon?

PrismÀssigt sÄ finns det backkameror som kostar 300 kronor men ocksÄ de som kostar 15 000 kronor. Generellt kan man sÀga att det sÀllan behövs nÄgon jÀttedyr variant, om man inte av nÄgon anledning har behov av en sÄdan. Dock kan det vara bra att gÄ upp nÄgra hundralappar frÄn de allra billigaste för att fÄ lite högre kvalitet och Àven bÀttre bild och kanske extra funktioner.

UtgĂ„ helt frĂ„n vad du behöver och vill ha. Om du Ă€r osĂ€ker pĂ„ om en backkamera kan vara nĂ„got för dig sĂ„ kan det vara smart att börja med en vĂ€ldigt billig modell, och sedan lĂ„ta den hĂ„lla sĂ„ lĂ€nge den hĂ„ller – eller anvĂ€nda den tills du vill uppgradera till en lite bĂ€ttre modell. Kanske visar det sig att du inte alls behöver nĂ„gon backkamera, kanske kommer du pĂ„ vilka funktioner du vill ha eller kanske rĂ€cker just den modellen för dig.

Andra saker som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr du vÀljer backkamera:

– Riktlinjer. En del backkameror ger dig möjligheten att lĂ€gga till riktlinjer pĂ„ skĂ€rmen, för att se exakt hur nĂ€ra olika objekt du befinner dig. Detta kan vara en vĂ€ldigt anvĂ€ndbar funktion.

– Linsstorleken och synvinkeln. Ofta har backkameran 130 graders synvinkel, men om du vill kunna se Ă€nnu mer bör du vĂ€lja en modell som 180 graders vidvinkel.

– SkĂ€rmens lĂ€ge. Det finns tvĂ„ olika placeringar för skĂ€rmen, pĂ„ backspegeln eller pĂ„ instrumentbrĂ€dan. Fördelen med att ha skĂ€rmen pĂ„ backspegeln Ă€r att det Ă€r enklare att vĂ€nja sig vid den, eftersom man Ă€r van att kolla i backspegeln. Nackdelen Ă€r att skĂ€rmen blir mindre. Fördelen med att ha skĂ€rmen pĂ„ instrumentbrĂ€dan Ă€r att den blir större, men istĂ€llet mĂ„ste du titta ned under tiden du backar.

– TrĂ„dlös eller kabelansluten. Det finns bĂ„de trĂ„dlösa och kabelanslutna backkameror, och vilket man ska vĂ€lja beror helt pĂ„ vad man föredrar. Det hĂ€r Ă€r helt enkelt en smaksak. En del trĂ„dlösa backkamerorna kan ha efterslĂ€pningar och liknande, men i dag finns Ă€ven mĂ„nga trĂ„dlösa backkameror som inte har sĂ„dana problem. HĂ€r ska du helt enkelt utgĂ„ frĂ„n vilket du sjĂ€lv gillar bĂ€st.