BÀsta bÄgfilen

BÀsta bÄgfilen

En bÄgfil kan vara anvÀndbar vid olika tillfÀllen och bra att ha hemma eller i garaget. HÀr jÀmför jag olika bÄgfilar och tar fram de bÀsta.

1. BĂ„gfil 12″ 2-hands gummigrepp

Den bĂ€sta bĂ„gfilen 2020 Ă€r Kamasa Tools bĂ„gfil 12” med 2-hands gummigrepp, eftersom det Ă€r en sĂ„vĂ€l effektiv som högkvalitativ bĂ„gfil som Ă€r bekvĂ€m att anvĂ€nda och dessutom kĂ€nns vĂ€ldigt prisvĂ€rd.

Den hÀr bÄgfilen anvÀnds med 300 mm blad, och Àr i storleken 12 tum. Den Àr stabil och kÀnns stadig att anvÀnda, och den har ett gummerat grepp som gör den bekvÀmare att anvÀnda.

Trots sitt hyfsat lÄga pris Àr det hÀr en riktigt högkvalitativ och pÄlitlig bÄgfil som har en lÄng livslÀngd. Den Àr bÄde enkel och bekvÀm att anvÀnda, och effektiv.

Denna bÄgfil passar bra för dig som vill ha en riktigt bra sÄg som kÀnns stabil och pÄlitlig, men samtidigt Àr enkel att anvÀnda och gör jobbet enklare.

Om du Àr nyfiken pÄ den hÀr bÄgfilen och vill lÀsa mer om den, samt se pris, klicka dÄ pÄ knappen hÀr nedanför.

1. BĂ„gfil 12″ 2-hands gummigrepp

Kamasa Tools

BĂ„gfil 12″ 2-hands gummigrepp

Den bĂ€sta bĂ„gfilen 2020 Ă€r Kamasa Tools bĂ„gfil 12” med 2-hands gummigrepp, eftersom det Ă€r en sĂ„vĂ€l effektiv som högkvalitativ bĂ„gfil som Ă€r bekvĂ€m att anvĂ€nda och dessutom kĂ€nns vĂ€ldigt prisvĂ€rd.

2. BĂ„gfil 12″ 2-hands grepp

Den hÀr bÄgfilen pÄminner mycket om ovanstÄende modell, men har inget gummigrepp. Den har Àven ett nÄgot lÀgre pris, men hÄller samma höga kvalitet och har ocksÄ lÄng livslÀngd.

Även denna bĂ„gfil passar med blad i storleken 3000 mm. Denna bĂ„gfil har dessutom extra blad i bĂ„gen. Det hĂ€r Ă€r en enkel men samtidigt högkvalitativ, stadig och pĂ„litlig sĂ„g. Den Ă€r enkel att anvĂ€nda, och kĂ€nns vĂ€ldigt prisvĂ€rd.

Det hÀr Àr alltsÄ ett bra val för dig som vill ha en hyfsat billig bÄgfil, eller en bÄgfil som Àr enkel att anvÀnda och samtidigt hÄller en hög kvalitet.

Klicka pÄ knappen hÀr nedanför för att lÀsa mer om denna bÄgfil och se dess pris.

2. BĂ„gfil 12″ 2-hands grepp

Kamasa Tools

BĂ„gfil 12″ 2-hands grepp

Den hÀr bÄgfilen pÄminner mycket om ovanstÄende modell, men har inget gummigrepp. Den har Àven ett nÄgot lÀgre pris, men hÄller samma höga kvalitet och har ocksÄ lÄng livslÀngd.

3. BĂ„gfil 12″ 1-hands gummigrepp

Det hÀr Àr en liten och vÀldigt smidig bÄgfil som passar perfekt i mÄnga olika situationer dÀr du behöver en smidig och lÀtthanterad sÄg. Den tar inte heller mycket plats och blir dÀrför enkel att förvara.

PrismÀssigt Àr det hÀr en billig och otroligt prisvÀrd bÄgfil, som trots sitt lÄga pris hÄller en överraskande hög kvalitet och Àr vÀldigt enkel att anvÀnda.

Det hÀr Àr ett bra val för dig som vill ha en billig men samtidigt bra bÄgfil, eller för dig som vill ha en vÀldigt smidig bÄgfil som bÄde Àr enkel att anvÀnda och förvara.

För mer information om den hÀr bÄgfilen och för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

Om ingen av dessa bÄgfilar Àr rÀtt för dig sÄ finns det förstÄs flera. Kanske söker du en i en annan prisklass, med andra funktioner eller frÄn ett annat mÀrke. Klicka pÄ knappen hÀr nedanför för att se flera bÄgfilar, och förhoppningsvis hitta rÀtt för dig.

3. BĂ„gfil 12″ 1-hands gummigrepp

Kamasa Tools

BĂ„gfil 12″ 1-hands gummigrepp

Det hÀr Àr en liten och vÀldigt smidig bÄgfil som passar perfekt i mÄnga olika situationer dÀr du behöver en smidig och lÀtthanterad sÄg. Den tar inte heller mycket plats och blir dÀrför enkel att förvara.

đŸ™‹â€â™‚ïž Vem behöver en bĂ„gfil?

En del pÄstÄr att en bÄgfil Àr ett sÄdant verktyg som alla mÄste ha hemma, men jag skulle inte riktigt vilja pÄstÄ att alla behöver en bÄgfil. Men visst kan det mÄnga gÄnger vara bra att ha nÄgon form av sÄg, och dÄ Àr bÄgfilen ett bra alternativ. Det Àr en smidig sÄg som Àr hyfsat enkel att anvÀnda.

En bĂ„gfil kan vara perfekt om du ofta gör sĂ„dant som krĂ€ver en bĂ„gfil. BĂ„gfilen anvĂ€nds till exempel vid precisionsarbete, och vid sĂ„gning i metall. Även om bĂ„gfilen Ă€r anpassad för sĂ„gning i metall sĂ„ kan mĂ„nga bĂ„gfilar klara av trĂ€ ocksĂ„, med rĂ€tt blad, men de kan upplevas som lite slöa dĂ„.

🧰 Hur vĂ€ljer man rĂ€tt bĂ„gfil?

HĂ€r handlar det egentligen till stor del om bladen, och inte lika mycket om bĂ„gfilen. SjĂ€lvklart kan mĂ„nga saker skilja sĂ„g Ă„t mellan olika bĂ„gfilar ocksĂ„, och det Ă€r Ă€ven viktigt att vĂ€lja rĂ€tt bĂ„gfil – men man bör inte glömma bort bladen. Med fel blad kan arbetet bli mycket besvĂ€rligare Ă€n vad det annars skulle bli.

NÀr det gÀller bÄgfilen sÄ kan det framför allt vara bra att satsa pÄ hög kvalitet, och att vÀlja en bÄgfil som kÀnns stadig och stabil. Det Àr knappast svÄrt att rÀkna ut att en stadig bÄgfil kÀnns bÀttre att arbeta med Àn en som Àr mindre stadig, sÄ fokusera gÀrna pÄ detta. Ett bekvÀmt grepp och hög komfort Àr ocksÄ viktigt, framför allt om du arbetar med bÄgfilen lÀngre stunder.

💰 Vad kostar en bĂ„gfil?

En bÄgfil kan kosta allt frÄn nÄgra tior och upp till nÄgra tusenlappar, priset varierar helt enkelt en hel del. Det vanligaste Àr dock att de kostar nÄgra hundralappar, Àven om det ocksÄ finns en hel del modeller under hundralappen.

Det finns bÄgfilar i mÄnga olika storlekar, och storleken kan pÄverka priset till en viss del. Framför allt Àr det dock kvalitet och mÀrke som pÄverkar priset. HÀr gÀller det att utgÄ frÄn vad man behöver och vill ha. Att köpa en dyr modell Àr inte nödvÀndigt om man inte behöver det, men kan vara fullt nödvÀndigt om man faktiskt har behov av en sÄdan.

Nyheter och tips

LĂ€s mer:

BÀsta spÀrrskaftet

BĂ€sta polermaskinen

BĂ€sta vinkelslipen

 

Mer om bÄgfilar

NĂ€r du ska köpa en bĂ„gfil Ă€r det nĂ„gra saker som Ă€r extra viktiga att fokusera pĂ„: handtag, montering och hur sĂ„gbladet sitter. Även sĂ„dant som kvalitet, komfort och liknande Ă€r förstĂ„s ocksĂ„ viktigt.

Handtaget ska gÀrna ha en mjuk belÀggning, eftersom det ger ett bÀttre grepp och Àven kan kÀnnas betydligt bekvÀmare. Det hÀr Àr framför allt viktigt om du anvÀnder bÄgfilen ofta eller under lÀngre stunder.

PÄ en del billigare modeller Àr handtaget fastsmÀlt pÄ sÄgbladet, vilket gör sÄgen mer sÄrbar. Det Àr betydligt bÀttre om handtaget Àr fastskruvat, och dÄ kan du Àven spÀnna skruvarna om handtaget börjar lossna.

SÄgbladet ska sitta ganska styvt, eftersom det blir enklare att sÄga dÄ. PÄ en del modeller sitter sÄgbladet inte alls styvt, vilket Àr en nackdel.

En bÄgfil Àr till för att sÄga i metall, och kan kapa till exempel rör och bultar. Den anvÀnds ofta nÀr nÄgot sitter fast eller nÀr man behöver kapa rör och liknande. Men bÄgfilen har faktiskt mÄnga olika anvÀndningsomrÄden.

NÀr du ska köpa en bÄgfil kan det vara bra att tÀnka pÄ att det faktiskt inte enbart handlar om sjÀlva bÄgfilen, utan sÄgbladen Àr minst lika viktiga. Ett riktigt bra sÄgblad ger bÀttre resultat Àn ett betydligt sÀmre.

Med det sagt sĂ„ Ă€r det förstĂ„s Ă€ndĂ„ viktigt att vĂ€lja rĂ€tt bĂ„gfil, men hĂ€r bör man frĂ€mst utgĂ„ frĂ„n vad man sjĂ€lv föredrar – och vad man behöver, förstĂ„s. Fokusera gĂ€rna pĂ„ stabilitet, kvalitet, komfort och andra viktiga egenskaper.

TÀnk pÄ detta nÀr du anvÀnder bÄgfil:

  • NĂ€r du sĂ„gar i tjocka eller hĂ„rda material sĂ„ ska du anvĂ€nda lugna, fina tag eftersom det annars finns en risk att bladet blir för varmt och det kan skada bladet.
  • BĂ„gfilen har en begrĂ€nsning i sitt sĂ„gdjup, och bĂ„gen kan vara i vĂ€gen. Detta gĂ„r dock att undvika genom att försiktigt vinkla bĂ„gfilen.
  • TĂ€nk pĂ„ att spĂ€nna sĂ„gbladet ordentligt, eftersom det pĂ„verkar bĂ„gfilens effektivitet.
  • NĂ€r det Ă€r dags att köpa en bĂ„gfil sĂ„ kan det, som alltid nĂ€r man köper verktyg, vara en bra idĂ© att börja med att fundera över vad man söker. Vad behöver du för bĂ„gfil, och vad vill du ha? Vilka saker Ă€r viktigast för dig? Vill du ha sĂ„ hög kvalitet som möjligt, eller rĂ€cker det med en enklare bĂ„gfil? Kommer du anvĂ€nda bĂ„gfilen ofta, och behöver en bĂ„gfil som Ă€r bekvĂ€m att anvĂ€nda? SĂ„ missa nu inte att köpa en bĂ„gfil till din verktygsvagn.NĂ€r du vet vad du söker sĂ„ Ă€r det dags att börja leta efter det. LĂ€s pĂ„ ordentligt om olika alternativ, och jĂ€mför noggrant. VĂ€lj sedan den som passar bĂ€st utifrĂ„n dina behov och kriterier. TĂ€nk pĂ„ att om du köper en bĂ„gfil av lite högre kvalitet sĂ„ ska den kunna hĂ€nga med lĂ€nge, men dĂ„ Ă€r det ocksĂ„ Ă€nnu viktigare att den Ă€r bekvĂ€m att anvĂ€nda och att du trivs med den. Ta alltsĂ„ god tid pĂ„ dig att lĂ€sa pĂ„ och jĂ€mföra, sĂ„ att du vĂ€ljer den som passar allra bĂ€st för dig.