Bästa brandsläckaren

Det är viktigt att ha en brandsläckare på olika ställen, och även i bilen. Här jämför jag olika brandsläckare.

Litiumsläckare LB6

Den bästa brandsläckaren 2020 är Prestos litiumsläckare LB6 för att den är effektiv och smart. Den har lång tömningstid för att först släcka branden, och sedan kyla ordentligt för att förhindra återantändning.

Släckmedlet består av en vätska som är högeffektiv och som med sin låga ytspänning snabbt tränger ned i det brinnande materialet och släcker genom kylning.

Denna brandsläckare släcker bränder som orsakas av litiumbatterier, och materialet runt batteriet. Den är även testad för, och kan släcka, A och B bränder.

Det här är ett bra val för dig som vill ha en brandsläckare som är anpassad för just bränder som orsakas av litiumbatterier, och som vill ha en väldigt effektiv släckare.

Läs mer om denna brandsläckare och få information om pris genom att klicka på knappen här nedanför.

Pulversläckare PG6

Denna pulversläckare på sex kilo är tryckladdad med manometer och rostfri ventil. Den finns även kontroll och fyllningsnippel, och vägghängare ingår. Det här är en enkel och samtidigt mångsidig brandsläckare.

Här får du en brandsläckare som kan användas i stort sett överallt – hemma, i bilen, i båten, i husvagnen eller till och med i industrier. Denna brandsläckare är av den typ som är mest effektiv i förhållande till sin vikt, och den är även enklast att använda.

Pulver leder inte elektricitet, och därför är den här brandsläckaren ofarlig att använda mot elektriska installationer upp till 1000 volt. Dessutom är pulvret frostbeständigt och fungerar därför i temperaturer från 30 minusgrader och upp till 60 plusgrader.

Denna smidiga och smarta pulversläckare är ett utmärkt val för den som vill ha en mångsidig pulversläckare som klarar det mesta, och som samtidigt är väldigt enkel att använda. Perfekt för den som inte är van att använda brandsläckare, eller som bara vill att det ska gå snabbt och smidigt i en akutsituation.

Om du vill veta mer om den här brandsläckare och se pris, klicka på knappen nedan.

Pulversläckare Typ P2NS

Det här är en väldigt prisvärd brandsläckare som har många fördelar – den är liten och smidig och får därför enkelt plats överallt, och dessutom är den enkel att använda. Det låga priset är också en fördel, inte minst om man behöver flera stycken att ha på olika ställen – till exempel i olika fordon.

Behållaren är av stål och rostskyddad, och den har en avstängningsbar ventil i aluminium. Den är tryckladdad, vilket innebär att släckmedlet kommer direkt. Denna brandsläckare är speciellt utformad för skakiga, vibrerande och korrosiva miljöer.

Denna brandsläckare är ett bra val för dig som behöver en liten och smidig brandsläckare som får plats överallt, en brandsläckare som är enkel och smidig att använda eller en brandsläckare som har ett lägre pris men samtidigt är riktigt bra.

Mer information om denna brandsläckare får du genom att klicka på knappen nedan.

Läs mer:

Bästa snöskyffeln

Bästa polermaskinen

Bästa kylboxen

🙋🏻‍♂️ Vem behöver en brandsläckare?

En brandsläckare behövs på många olika platser, och därför behöver egentligen alla ha minst en brandsläckare. När det gäller just brandsläckare i bilen så vill jag påstå att alla som har en bil behöver ha en brandsläckare i den.

Det finns många situationer där en brandsläckare kan komma till användning, inte minst om bilen eller något i den börjar brinna, men även om någonting annat brinner. Många brandsläckare är dessutom små och smidiga, och tar knappt någon plats, så även om man inte kommer använda den ofta – eller kanske aldrig behöver använda den – så kan det vara värt att ha en brandsläckare i bilen för säkerhets skull.

🧯 Hur ofta behöver man byta brandsläckare?

Hur ofta man behöver byta ut brandsläckaren beror på vilken typ av brandsläckare man använder. Rekommendationen är att man ska byta pulversläckare vart tionde år. Om brandsläckaren är tryckladdad så finns det mätare som visar trycket, och om visaren är på grönt så ska den vara okej.

Det är också viktigt att kontrollera brandsläckaren regelbundet, för att vara säker på att den är okej när den behövs. När du kontrollerar den så bör du kolla så att tryckmätaren står på grönt, att slangen är hel, att släckaren är plomberad och att den inte är skadad. Jag kommer att gå in lite närmare på det här senare, och på andra saker man behöver göra för att brandsläckaren ska fungera.

💰 Hur mycket kostar en brandsläckare?

En brandsläckare kan kosta allt från någon hundralapp och upp till många tusenlappar. Priset beror på många olika saker, men bland annat storleken och vilken typ av brandsläckare det är.

När du väljer brandsläckare så bör du utgå från dina behov och vad du vill ha. Det finns brandsläckare som är anpassade för en viss typ av bränder, men även de som är mångsidiga och klarar det mesta. Utifrån det väljer du den som passar dig bäst.

Mer om brandsläckare

Säkerheten är alltid viktig, och det gäller även i bilen. Därför bör det egentligen vara lika självklart att ha en brandsläckare i bilen som i hemmet. På alla platser där du vistas regelbundet behöver du ha en brandsläckare.

När du köper en brandsläckare för bilen så kan det vara en fördel om den är liten och smidig. Det finns också de som är anpassade för olika typer av bränder, till exempel bränder orsakade av litiumbatterier. Oftast är dock en mångsidig brandsläckare som klarar olika typer av bränder det bästa valet.

Det som är viktigast att tänka på när du har en brandsläckare är att kontrollera den, att fylla på den och att byta ut den. Brandsläckaren behöver dock inte bytas ut särskilt ofta, men när den är tio år så är det dags att byta.

När det gäller kontroll så bör du kolla:

– Att tryckmätaren står på grönt
– Att slangen är hel
– Att släckaren är plomberad
– Att den inte är skadad

Exakt vad som gäller när det kommer till kontroll, påfyllnad och att byta ut släckaren beror på vilken typ av brandsläckare du har. Det är alltså viktigt att kolla upp vad som gäller för din modell, så att du vet när det är dags att lämna in den eller byta ut den.

En skumsläckare bör lämnas in hos en brandskyddsfirma för kontroll vart femte år, och både pulversläckare och kolsyresläckare ska lämnas in för service – eller bytas ut – vart tionde år. Många gånger kan det dock bli billigare att byta ut brandsläckaren istället för att lämna in den på kontroll och service.

Om du har använt brandsläckaren så ska den lämnas in till ett serviceföretag för omfyllnad, även om den bara är delvis använd. Många gånger är det dock, som sagt, billigare att byta ut den. Oavsett vilket du väljer så ska brandsläckaren lämnas in eller bytas ut när den har använts.

När du ska köpa en brandsläckare så kan det vara bra att börja med att fundera över vad du behöver, och vill ha. Vart ska brandsläckaren användas? Vill du att den ska vara anpassad för en viss typ av bränder, eller mer allround? Vilken storlek vill du ha – behöver du en lite större brandsläckare, eller vill du hellre ha en liten och smidig?

När du vet vad du söker så är det dags att börja leta efter rätt brandsläckare. Jämför gärna olika brandsläckare, och läs på ordentligt om olika modeller innan du bestämmer dig. Välj sedan den brandsläckare som passar bäst för dig, utifrån dina behov och önskemål.

När du sedan har köpt en brandsläckare så bör du tänka på att ta väl hand om den, hantera den varsamt, kontrollera den regelbundet och lämna in den eller byta ut den med jämna mellanrum. För att brandsläckaren ska ge optimal säkerhet så ska den vara i gott skick och fungerande, därför är det viktigt att kontrollera och byta ut den regelbundet. Och glöm inte bort att lämna in den eller byta ut den när den har använts.

Lämna en kommentar