BÀsta brandslÀckaren

BÀsta brandslÀckaren

Det Àr viktigt att ha en brandslÀckare pÄ olika stÀllen, och Àven i bilen. HÀr jÀmför jag olika brandslÀckare.

1. LitiumslÀckare LB6

SlÀckmedlet bestÄr av en vÀtska som Àr högeffektiv och som med sin lÄga ytspÀnning snabbt trÀnger ned i det brinnande materialet och slÀcker genom kylning.

Denna brandslÀckare slÀcker brÀnder som orsakas av litiumbatterier, och materialet runt batteriet. Den Àr Àven testad för, och kan slÀcka, A och B brÀnder.

Det hÀr Àr ett bra val för dig som vill ha en brandslÀckare som Àr anpassad för just brÀnder som orsakas av litiumbatterier, och som vill ha en vÀldigt effektiv slÀckare.

LÀs mer om denna brandslÀckare och fÄ information om pris genom att klicka pÄ knappen hÀr nedanför.

1. LitiumslÀckare LB6

Presto

Brandskydd

Den bÀsta brandslÀckaren 2020 Àr Prestos litiumslÀckare LB6 för att den Àr effektiv och smart. Den har lÄng tömningstid för att först slÀcka branden, och sedan kyla ordentligt för att förhindra ÄterantÀndning.

2. PulverslÀckare PG6

Denna pulverslÀckare pÄ sex kilo Àr tryckladdad med manometer och rostfri ventil. Den finns Àven kontroll och fyllningsnippel, och vÀgghÀngare ingÄr. Det hÀr Àr en enkel och samtidigt mÄngsidig brandslÀckare.

HĂ€r fĂ„r du en brandslĂ€ckare som kan anvĂ€ndas i stort sett överallt – hemma, i bilen, i bĂ„ten, i husvagnen eller till och med i industrier. Denna brandslĂ€ckare Ă€r av den typ som Ă€r mest effektiv i förhĂ„llande till sin vikt, och den Ă€r Ă€ven enklast att anvĂ€nda.

Pulver leder inte elektricitet, och dÀrför Àr den hÀr brandslÀckaren ofarlig att anvÀnda mot elektriska installationer upp till 1000 volt. Dessutom Àr pulvret frostbestÀndigt och fungerar dÀrför i temperaturer frÄn 30 minusgrader och upp till 60 plusgrader.

Denna smidiga och smarta pulverslÀckare Àr ett utmÀrkt val för den som vill ha en mÄngsidig pulverslÀckare som klarar det mesta, och som samtidigt Àr vÀldigt enkel att anvÀnda. Perfekt för den som inte Àr van att anvÀnda brandslÀckare, eller som bara vill att det ska gÄ snabbt och smidigt i en akutsituation.

Om du vill veta mer om den hÀr brandslÀckare och se pris, klicka pÄ knappen nedan.

2. PulverslÀckare PG6

Presto

Brandskydd

Denna pulverslÀckare pÄ sex kilo Àr tryckladdad med manometer och rostfri ventil. Den finns Àven kontroll och fyllningsnippel, och vÀgghÀngare ingÄr. Det hÀr Àr en enkel och samtidigt mÄngsidig brandslÀckare.

3. PulverslÀckare Typ P2NS

Det hĂ€r Ă€r en vĂ€ldigt prisvĂ€rd brandslĂ€ckare som har mĂ„nga fördelar – den Ă€r liten och smidig och fĂ„r dĂ€rför enkelt plats överallt, och dessutom Ă€r den enkel att anvĂ€nda. Det lĂ„ga priset Ă€r ocksĂ„ en fördel, inte minst om man behöver flera stycken att ha pĂ„ olika stĂ€llen – till exempel i olika fordon.

BehÄllaren Àr av stÄl och rostskyddad, och den har en avstÀngningsbar ventil i aluminium. Den Àr tryckladdad, vilket innebÀr att slÀckmedlet kommer direkt. Denna brandslÀckare Àr speciellt utformad för skakiga, vibrerande och korrosiva miljöer.

Denna brandslÀckare Àr ett bra val för dig som behöver en liten och smidig brandslÀckare som fÄr plats överallt, en brandslÀckare som Àr enkel och smidig att anvÀnda eller en brandslÀckare som har ett lÀgre pris men samtidigt Àr riktigt bra.

Mer information om denna brandslÀckare fÄr du genom att klicka pÄ knappen nedan.

3. PulverslÀckare Typ P2NS

Nordic

Brandskydd

Det hĂ€r Ă€r en vĂ€ldigt prisvĂ€rd brandslĂ€ckare som har mĂ„nga fördelar – den Ă€r liten och smidig och fĂ„r dĂ€rför enkelt plats överallt, och dessutom Ă€r den enkel att anvĂ€nda. Det lĂ„ga priset Ă€r ocksĂ„ en fördel, inte minst om man behöver flera stycken att ha pĂ„ olika stĂ€llen – till exempel i olika fordon.

đŸ™‹đŸ»â€â™‚ïž Vem behöver en brandslĂ€ckare?

En brandslÀckare behövs pÄ mÄnga olika platser, och dÀrför behöver egentligen alla ha minst en brandslÀckare. NÀr det gÀller just brandslÀckare i bilen sÄ vill jag pÄstÄ att alla som har en bil behöver ha en brandslÀckare i den.

Det finns mĂ„nga situationer dĂ€r en brandslĂ€ckare kan komma till anvĂ€ndning, inte minst om bilen eller nĂ„got i den börjar brinna, men Ă€ven om nĂ„gonting annat brinner. MĂ„nga brandslĂ€ckare Ă€r dessutom smĂ„ och smidiga, och tar knappt nĂ„gon plats, sĂ„ Ă€ven om man inte kommer anvĂ€nda den ofta – eller kanske aldrig behöver anvĂ€nda den – sĂ„ kan det vara vĂ€rt att ha en brandslĂ€ckare i bilen för sĂ€kerhets skull.

🧯 Hur ofta behöver man byta brandslĂ€ckare?

Hur ofta man behöver byta ut brandslÀckaren beror pÄ vilken typ av brandslÀckare man anvÀnder. Rekommendationen Àr att man ska byta pulverslÀckare vart tionde Är. Om brandslÀckaren Àr tryckladdad sÄ finns det mÀtare som visar trycket, och om visaren Àr pÄ grönt sÄ ska den vara okej.

Det Àr ocksÄ viktigt att kontrollera brandslÀckaren regelbundet, för att vara sÀker pÄ att den Àr okej nÀr den behövs. NÀr du kontrollerar den sÄ bör du kolla sÄ att tryckmÀtaren stÄr pÄ grönt, att slangen Àr hel, att slÀckaren Àr plomberad och att den inte Àr skadad. Jag kommer att gÄ in lite nÀrmare pÄ det hÀr senare, och pÄ andra saker man behöver göra för att brandslÀckaren ska fungera.

💰 Hur mycket kostar en brandslĂ€ckare?

En brandslÀckare kan kosta allt frÄn nÄgon hundralapp och upp till mÄnga tusenlappar. Priset beror pÄ mÄnga olika saker, men bland annat storleken och vilken typ av brandslÀckare det Àr.

NÀr du vÀljer brandslÀckare sÄ bör du utgÄ frÄn dina behov och vad du vill ha. Det finns brandslÀckare som Àr anpassade för en viss typ av brÀnder, men Àven de som Àr mÄngsidiga och klarar det mesta. UtifrÄn det vÀljer du den som passar dig bÀst.

LĂ€s mer:

BÀsta snöskyffeln

BĂ€sta polermaskinen

BĂ€sta kylboxen

Mer om brandslÀckare

SÀkerheten Àr alltid viktig, och det gÀller Àven i bilen. DÀrför bör det egentligen vara lika sjÀlvklart att ha en brandslÀckare i bilen som i hemmet. PÄ alla platser dÀr du vistas regelbundet behöver du ha en brandslÀckare.

NÀr du köper en brandslÀckare för bilen sÄ kan det vara en fördel om den Àr liten och smidig. Det finns ocksÄ de som Àr anpassade för olika typer av brÀnder, till exempel brÀnder orsakade av litiumbatterier. Oftast Àr dock en mÄngsidig brandslÀckare som klarar olika typer av brÀnder det bÀsta valet.

Det som Àr viktigast att tÀnka pÄ nÀr du har en brandslÀckare Àr att kontrollera den, att fylla pÄ den och att byta ut den. BrandslÀckaren behöver dock inte bytas ut sÀrskilt ofta, men nÀr den Àr tio Är sÄ Àr det dags att byta.

NÀr det gÀller kontroll sÄ bör du kolla:

– Att tryckmĂ€taren stĂ„r pĂ„ grönt
– Att slangen Ă€r hel
– Att slĂ€ckaren Ă€r plomberad
– Att den inte Ă€r skadad

Exakt vad som gÀller nÀr det kommer till kontroll, pÄfyllnad och att byta ut slÀckaren beror pÄ vilken typ av brandslÀckare du har. Det Àr alltsÄ viktigt att kolla upp vad som gÀller för din modell, sÄ att du vet nÀr det Àr dags att lÀmna in den eller byta ut den.

En skumslĂ€ckare bör lĂ€mnas in hos en brandskyddsfirma för kontroll vart femte Ă„r, och bĂ„de pulverslĂ€ckare och kolsyreslĂ€ckare ska lĂ€mnas in för service – eller bytas ut – vart tionde Ă„r. MĂ„nga gĂ„nger kan det dock bli billigare att byta ut brandslĂ€ckaren istĂ€llet för att lĂ€mna in den pĂ„ kontroll och service.

Om du har anvÀnt brandslÀckaren sÄ ska den lÀmnas in till ett serviceföretag för omfyllnad, Àven om den bara Àr delvis anvÀnd. MÄnga gÄnger Àr det dock, som sagt, billigare att byta ut den. Oavsett vilket du vÀljer sÄ ska brandslÀckaren lÀmnas in eller bytas ut nÀr den har anvÀnts.

NĂ€r du ska köpa en brandslĂ€ckare sĂ„ kan det vara bra att börja med att fundera över vad du behöver, och vill ha. Vart ska brandslĂ€ckaren anvĂ€ndas? Vill du att den ska vara anpassad för en viss typ av brĂ€nder, eller mer allround? Vilken storlek vill du ha – behöver du en lite större brandslĂ€ckare, eller vill du hellre ha en liten och smidig?

NÀr du vet vad du söker sÄ Àr det dags att börja leta efter rÀtt brandslÀckare. JÀmför gÀrna olika brandslÀckare, och lÀs pÄ ordentligt om olika modeller innan du bestÀmmer dig. VÀlj sedan den brandslÀckare som passar bÀst för dig, utifrÄn dina behov och önskemÄl.

NÀr du sedan har köpt en brandslÀckare sÄ bör du tÀnka pÄ att ta vÀl hand om den, hantera den varsamt, kontrollera den regelbundet och lÀmna in den eller byta ut den med jÀmna mellanrum. För att brandslÀckaren ska ge optimal sÀkerhet sÄ ska den vara i gott skick och fungerande, dÀrför Àr det viktigt att kontrollera och byta ut den regelbundet. Och glöm inte bort att lÀmna in den eller byta ut den nÀr den har anvÀnts.