Bästa pulversläckaren

En pulversläckare är en väldigt mångsidig brandsläckare, och därför den vanligaste för privatpersoner. Här jämför jag olika pulversläckare.

12 kg brandsläckare (P12GS)

Den bästa pulversläckaren 2020 är Prestos 12 kg brandsläckare för att det är en rejäl pulversläckare som med ordentlig kapacitet. Dessutom är den både tryckladdad och avstängningsbar, och den håller en hög kvalitet.

Pulversläckaren är på hela 12 kg, vilket passar bra för dig som vill ha en rejäl brandsläckare – och som har plats för en sådan. Den passar perfekt att ha i till exempel garaget, och en vägghängare ingår så att du enkelt kan sätta upp den.

Att den är tryckladdad gör dessutom att den är enkel och smidig att använda, och alltid redo att användas. Den har även en manometer och en kontroll med fyllnadsnippel.

Det här är alltså ett utmärkt val för dig som föredrar en ordentlig brandsläckare, till garaget eller verkstaden eller någon annanstans där du har plats för den. Den passar även bra för dig som vill ha en pulversläckare som är enkel att använda, och effektiv. Enligt Transportstyrelsen bör samtliga ha en brandsläckare i bagaget.

Är du nyfiken på denna pulversläckare och vill läsa mer om den, samt se pris, klicka då på knappen här nedanför.

Pulversläckare Typ P6NS

Den här pulversläckaren är bara hälften av ovanstående – det vill säga 6 kg. Det räcker dock ofta, till exempel i hemmet men också i garaget eller liknande. Minst 6 kg är faktiskt det som rekommenderas till hemmet och fritidshuset.

Även denna pulversläckare är avstängningsbar och tryckladdad. Att den är tryckladdad gör att den är snabb och enkel att använda, vilket är en stor fördel.

Den har även manometer och kommer med en vägghängare, så att du enkelt kan sätta upp släckaren på ett lättåtkomligt ställe där den samtidigt inte är i vägen.

Det här är en ABC-släckare som är utvecklad för att passa i skakiga, vibrerande och korrosiva miljöer. Den är CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3, och dessutom testad av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut och certifierad av SIS.

Om du vill ha en säker, effektiv och lättanvänd pulversläckare så kan det här vara rätt val för dig. Den passar perfekt för alla tänkbara platser – hemmet, garaget, bilen eller vart som helst.

För mer information om den här pulversläckaren, och för att se pris, klicka på knappen nedan.

Pulversläckare Typ P2NS

Det här är en liten, lätt och smidig pulversläckare på endast 2 kg. Den passar därför utmärkt där det är ont om plats, eller där du behöver en smidig brandsläckare. Det är alltså inte förstahandsvalet för hemmet eller fritidshuset, men däremot kan den passa perfekt i bilen till exempel – där den knappt tar någon plats alls.

Att den är liten gör även att den är smidig och enkel att använda, och därför även passar bra för den som är ovan att använda brandsläckare. Behållaren är tillverkad av stål och rostskyddad, och den har en avstängningsbar ventil i aluminium.

Den här pulversläckaren är dessutom tryckladdad, vilket innebär att den står under ett kontinuerligt tryck och att släckmedlet kommer direkt när utlösningshandtaget påverkas. Det innebär att den är snabb och enkel att använda i en stressig situation.

Även denna pulversläckare är anpassad för skakiga, vibrerande och korrosiva miljöer. Det gör att den kan användas i princip vart som helst.

Denna smidiga, lilla pulversläckare passar perfekt för de flesta. Den är perfekt att ha med sig i till exempel bilen, husvagnen, husbilen eller någon annanstans där du behöver en liten brandsläckare som inte tar upp mycket plats.

Klicka på knappen här nedanför för att läsa mer om denna pulversläckare, och för att se pris.

Har du fortfarande inte hittat rätt pulversläckare? Ingen fara, det finns förstås många andra att välja mellan. Kanske söker du en i en annan storlek eller i en annan prisklass? Klicka på knappen här nedanför för att se flera pulversläckare.

Läs mer:

Bästa rengöringsmedlet

Bästa skyddsglasögonen

Bästa brandsläckaren

🙋‍♂️ Vem behöver en pulversläckare?

Jag skulle vilja påstå att alla behöver minst en pulversläckare, och gärna flera. Egentligen är det viktigaste förstås att man har någon brandsläckare, och det behöver inte just vara en pulversläckare, men det är ett riktigt bra val.

Pulversläckaren är enkel att använda, och passar även perfekt för den som är ovan vid brandsläckare. Dessutom är den mångsidig och klarar av många olika typer av bränder, vilket gör den till den vanligaste brandsläckaren i hemmet.

En pulverbrandsläckare är alltså ett bra val, och allra helst ska det finnas en sådan överallt där du vistas. I hemmet, i garaget, i fritidshuset, i bilen, i husvagnen – ja, på alla platser där du vistas, helt enkelt.

🧯 Vilken pulversläckare ska man välja?

Här är det framför allt storleken du ska tänka på, eller rättare sagt hur mycket pulver brandsläckaren innehåller. Rekommendationen är att man ska ha en pulversläckare på minst 6 kg i hemmet, oavsett om man bor i hus eller lägenhet. Detta gäller även i fritidshus. Om pulversläckaren ska användas hemma eller i fritidshuset är det alltså minst 6 kg som gäller.

I övrigt beror det på vart brandsläckaren ska användas, och vilken storlek du har plats för. Om du ska komplettera med en brandsläckare i garaget så ska du gärna tänka samma sak, minst 6 kg, men egentligen är det viktigaste att det faktiskt finns en brandsläckare där också. Hellre 2 eller 4 kg än ingen brandsläckare alls.

I bilen kan det vara svårt att få plats med en större brandsläckare, så där kan en på 2 kg vara ett bra val. Detsamma gäller i husvagnen eller husbilen, där kan det också vara en fördel med en liten och smidig brandsläckare. En sådan är dessutom enklare att använda, även för den som är ovan.

💰 Vad kostar en pulversläckare?

En pulversläckare kan kosta allt från någon hundralapp och upp till flera tusenlappar. Här handlar det till stor del om storlek, det vill säga hur mycket pulver som släckaren innehåller, men även andra saker kan påverka priset.

När du ska köpa en pulversläckare är det framför allt viktigt att fokusera på storleken, och att utgå från vilken storlek du behöver. Som jag nämnde tidigare så rekommenderas minst 6 kg till hemmet och fritidshuset, medan 2 kg ofta räcker för till exempel bilen eller husvagnen.

Mer om pulversläckare

En brandsläckare är ett måste, inte minst i hemmet men även på andra platser där du vistas. Allra helst ska du ha en brandsläckare för varje plats du vistas på – till exempel i garaget, i bilen, i husvagnen, i fritidshuset och så vidare.

Just pulversläckare är ett bra val eftersom den är väldigt mångsidig. Det kan släcka nästan alla typer av bränder, och dessutom är den enkel att använda. En pulversläckare kan användas i till exempel hemmet, i bilen, i båten, i husvagnen och i industrier. Det är den vanligaste brandsläckaren att ha i hemmet.

Pulversläckaren är också den handbrandsläckare som har allra bäst släckeffekt i förhållande till sin vikt, och den som är enklast att använda. Dessutom leder pulver inte elektricitet, vilket gör att pulversläckare är ofarliga att använda mot elektriska installationer – upp till hela 1000 volt.

En annan fördel med pulversläckare är att pulvret är frostbeständigt, och därför funderar en pulversläckare från – 30 grader och upp till + 60 grader.

Många pulversläckare har avstängningsbar ventil och är även tryckladdade, och både dessa egenskaper är väldigt bra. Att en pulversläckare är tryckladdad innebär att släckmedlet kommer ut direkt när säkerhetssprinten har dragits ut och tryckhandtaget har tryckts ned.

Räddningsverket, Konsumentverket, Svenska Brandförsvarsföreningen, Försäkringsförbundet, Svebra och Brandserviceföreningen rekommenderar alla att man i hemmet ska ha en handbrandsläckare med minst 6 kg pulver. Detta gäller oavsett om man bor i villa eller lägenhet, och även i fritidshus.

I hemmet, där man oftast vistas allra mest, är det såklart jätteviktigt att ha en brandsläckare. Men säkerheten är alltid viktig och därför bör du även komplettera med brandsläckare till andra platser där du vistas ofta.

Något som är jätteviktigt att tänka på när det gäller pulversläckare är att den måste lämnas in för att laddas om när den har använts. Detta gäller oavsett hur lite den har använts. För att den ska fungera när du behöver den så är det viktigt att se till att lämna in den så fort som möjligt efter användning.

Det kan också vara bra att känna till att det ofta kan vara ganska dyrt att lämna in brandsläckaren, och att det ibland faktiskt blir billigare att köpa en ny istället. Detta beror förstås på hur mycket brandsläckaren kostade, men många gånger blir det faktiskt billigare att köpa en ny.

Brandsläckare har även ett bäst före datum. Se till att hålla koll på vad som gäller för din brandsläckare, och se till att byta ut den när det är dags. Detta är också jätteviktigt för att den ska fungera optimalt. Ibland kan man istället lämna in brandsläckaren för fullständig kontroll efter ett visst antal år.

När du ska köpa en pulversläckare bör du börja med att fundera över vilken storlek du ska välja. Om den ska användas i hemmet ska du, enligt rekommendationer, välja en storlek på minst 6 kg. För till exempel bilen eller husvagnen är 2 eller 4 kg ofta en behändig och lätthanterad storlek.

Jämför sedan olika brandsläckare och välj den som passar dig bäst. Här är det faktiskt viktigast att du faktiskt har en brandsläckare, snarare än vilken du väljer. Utöver det är det också viktigt att se till att lämna in eller byta ut brandsläckaren efter användning, och att kontrollera den med jämna mellanrum.

Lämna en kommentar