BÀsta pulverslÀckaren

BÀsta pulverslÀckaren

En pulverslÀckare Àr en vÀldigt mÄngsidig brandslÀckare, och dÀrför den vanligaste för privatpersoner. HÀr jÀmför jag olika pulverslÀckare.

1. 12 kg brandslÀckare (P12GS)

PulverslĂ€ckaren Ă€r pĂ„ hela 12 kg, vilket passar bra för dig som vill ha en rejĂ€l brandslĂ€ckare – och som har plats för en sĂ„dan. Den passar perfekt att ha i till exempel garaget, och en vĂ€gghĂ€ngare ingĂ„r sĂ„ att du enkelt kan sĂ€tta upp den.

Att den Àr tryckladdad gör dessutom att den Àr enkel och smidig att anvÀnda, och alltid redo att anvÀndas. Den har Àven en manometer och en kontroll med fyllnadsnippel.

Det hÀr Àr alltsÄ ett utmÀrkt val för dig som föredrar en ordentlig brandslÀckare, till garaget eller verkstaden eller nÄgon annanstans dÀr du har plats för den. Den passar Àven bra för dig som vill ha en pulverslÀckare som Àr enkel att anvÀnda, och effektiv. Enligt Transportstyrelsen bör samtliga ha en brandslÀckare i bagaget.

Är du nyfiken pĂ„ denna pulverslĂ€ckare och vill lĂ€sa mer om den, samt se pris, klicka dĂ„ pĂ„ knappen hĂ€r nedanför.

1. 12 kg brandslÀckare (P12GS)

Presto

Brandskydd

Den bÀsta pulverslÀckaren 2020 Àr Prestos 12 kg brandslÀckare för att det Àr en rejÀl pulverslÀckare som med ordentlig kapacitet. Dessutom Àr den bÄde tryckladdad och avstÀngningsbar, och den hÄller en hög kvalitet.

2. PulverslÀckare Typ P6NS

Den hĂ€r pulverslĂ€ckaren Ă€r bara hĂ€lften av ovanstĂ„ende – det vill sĂ€ga 6 kg. Det rĂ€cker dock ofta, till exempel i hemmet men ocksĂ„ i garaget eller liknande. Minst 6 kg Ă€r faktiskt det som rekommenderas till hemmet och fritidshuset.

Även denna pulverslĂ€ckare Ă€r avstĂ€ngningsbar och tryckladdad. Att den Ă€r tryckladdad gör att den Ă€r snabb och enkel att anvĂ€nda, vilket Ă€r en stor fördel.

Den har Àven manometer och kommer med en vÀgghÀngare, sÄ att du enkelt kan sÀtta upp slÀckaren pÄ ett lÀttÄtkomligt stÀlle dÀr den samtidigt inte Àr i vÀgen.

Det hÀr Àr en ABC-slÀckare som Àr utvecklad för att passa i skakiga, vibrerande och korrosiva miljöer. Den Àr CE-mÀrkt och godkÀnd enligt SS-EN3, och dessutom testad av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut och certifierad av SIS.

Om du vill ha en sĂ€ker, effektiv och lĂ€ttanvĂ€nd pulverslĂ€ckare sĂ„ kan det hĂ€r vara rĂ€tt val för dig. Den passar perfekt för alla tĂ€nkbara platser – hemmet, garaget, bilen eller vart som helst.

För mer information om den hÀr pulverslÀckaren, och för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

2. PulverslÀckare Typ P6NS

Nordic

Elektrisk bilvÀrme

Den hĂ€r pulverslĂ€ckaren Ă€r bara hĂ€lften av ovanstĂ„ende – det vill sĂ€ga 6 kg. Det rĂ€cker dock ofta, till exempel i hemmet men ocksĂ„ i garaget eller liknande. Minst 6 kg Ă€r faktiskt det som rekommenderas till hemmet och fritidshuset.

3. PulverslÀckare Typ P2NS

Det hĂ€r Ă€r en liten, lĂ€tt och smidig pulverslĂ€ckare pĂ„ endast 2 kg. Den passar dĂ€rför utmĂ€rkt dĂ€r det Ă€r ont om plats, eller dĂ€r du behöver en smidig brandslĂ€ckare. Det Ă€r alltsĂ„ inte förstahandsvalet för hemmet eller fritidshuset, men dĂ€remot kan den passa perfekt i bilen till exempel – dĂ€r den knappt tar nĂ„gon plats alls.

Att den Àr liten gör Àven att den Àr smidig och enkel att anvÀnda, och dÀrför Àven passar bra för den som Àr ovan att anvÀnda brandslÀckare. BehÄllaren Àr tillverkad av stÄl och rostskyddad, och den har en avstÀngningsbar ventil i aluminium.

Den hÀr pulverslÀckaren Àr dessutom tryckladdad, vilket innebÀr att den stÄr under ett kontinuerligt tryck och att slÀckmedlet kommer direkt nÀr utlösningshandtaget pÄverkas. Det innebÀr att den Àr snabb och enkel att anvÀnda i en stressig situation.

Även denna pulverslĂ€ckare Ă€r anpassad för skakiga, vibrerande och korrosiva miljöer. Det gör att den kan anvĂ€ndas i princip vart som helst.

Denna smidiga, lilla pulverslÀckare passar perfekt för de flesta. Den Àr perfekt att ha med sig i till exempel bilen, husvagnen, husbilen eller nÄgon annanstans dÀr du behöver en liten brandslÀckare som inte tar upp mycket plats.

Klicka pÄ knappen hÀr nedanför för att lÀsa mer om denna pulverslÀckare, och för att se pris.

Har du fortfarande inte hittat rÀtt pulverslÀckare? Ingen fara, det finns förstÄs mÄnga andra att vÀlja mellan. Kanske söker du en i en annan storlek eller i en annan prisklass? Klicka pÄ knappen hÀr nedanför för att se flera pulverslÀckare.

3. PulverslÀckare Typ P2NS

Nordic

Brandskydd

Det hĂ€r Ă€r en liten, lĂ€tt och smidig pulverslĂ€ckare pĂ„ endast 2 kg. Den passar dĂ€rför utmĂ€rkt dĂ€r det Ă€r ont om plats, eller dĂ€r du behöver en smidig brandslĂ€ckare. Det Ă€r alltsĂ„ inte förstahandsvalet för hemmet eller fritidshuset, men dĂ€remot kan den passa perfekt i bilen till exempel – dĂ€r den knappt tar nĂ„gon plats alls.

đŸ™‹â€â™‚ïž Vem behöver en pulverslĂ€ckare?

Jag skulle vilja pÄstÄ att alla behöver minst en pulverslÀckare, och gÀrna flera. Egentligen Àr det viktigaste förstÄs att man har nÄgon brandslÀckare, och det behöver inte just vara en pulverslÀckare, men det Àr ett riktigt bra val.

PulverslÀckaren Àr enkel att anvÀnda, och passar Àven perfekt för den som Àr ovan vid brandslÀckare. Dessutom Àr den mÄngsidig och klarar av mÄnga olika typer av brÀnder, vilket gör den till den vanligaste brandslÀckaren i hemmet.

En pulverbrandslĂ€ckare Ă€r alltsĂ„ ett bra val, och allra helst ska det finnas en sĂ„dan överallt dĂ€r du vistas. I hemmet, i garaget, i fritidshuset, i bilen, i husvagnen – ja, pĂ„ alla platser dĂ€r du vistas, helt enkelt.

🧯 Vilken pulverslĂ€ckare ska man vĂ€lja?

HÀr Àr det framför allt storleken du ska tÀnka pÄ, eller rÀttare sagt hur mycket pulver brandslÀckaren innehÄller. Rekommendationen Àr att man ska ha en pulverslÀckare pÄ minst 6 kg i hemmet, oavsett om man bor i hus eller lÀgenhet. Detta gÀller Àven i fritidshus. Om pulverslÀckaren ska anvÀndas hemma eller i fritidshuset Àr det alltsÄ minst 6 kg som gÀller.

I övrigt beror det pÄ vart brandslÀckaren ska anvÀndas, och vilken storlek du har plats för. Om du ska komplettera med en brandslÀckare i garaget sÄ ska du gÀrna tÀnka samma sak, minst 6 kg, men egentligen Àr det viktigaste att det faktiskt finns en brandslÀckare dÀr ocksÄ. Hellre 2 eller 4 kg Àn ingen brandslÀckare alls.

I bilen kan det vara svÄrt att fÄ plats med en större brandslÀckare, sÄ dÀr kan en pÄ 2 kg vara ett bra val. Detsamma gÀller i husvagnen eller husbilen, dÀr kan det ocksÄ vara en fördel med en liten och smidig brandslÀckare. En sÄdan Àr dessutom enklare att anvÀnda, Àven för den som Àr ovan.

💰 Vad kostar en pulverslĂ€ckare?

En pulverslÀckare kan kosta allt frÄn nÄgon hundralapp och upp till flera tusenlappar. HÀr handlar det till stor del om storlek, det vill sÀga hur mycket pulver som slÀckaren innehÄller, men Àven andra saker kan pÄverka priset.

NÀr du ska köpa en pulverslÀckare Àr det framför allt viktigt att fokusera pÄ storleken, och att utgÄ frÄn vilken storlek du behöver. Som jag nÀmnde tidigare sÄ rekommenderas minst 6 kg till hemmet och fritidshuset, medan 2 kg ofta rÀcker för till exempel bilen eller husvagnen.

Nyheter och tips

LĂ€s mer:

BÀsta rengöringsmedlet

BÀsta skyddsglasögonen

BÀsta brandslÀckaren

 

Mer om pulverslÀckare

En brandslĂ€ckare Ă€r ett mĂ„ste, inte minst i hemmet men Ă€ven pĂ„ andra platser dĂ€r du vistas. Allra helst ska du ha en brandslĂ€ckare för varje plats du vistas pĂ„ – till exempel i garaget, i bilen, i husvagnen, i fritidshuset och sĂ„ vidare.

Just pulverslÀckare Àr ett bra val eftersom den Àr vÀldigt mÄngsidig. Det kan slÀcka nÀstan alla typer av brÀnder, och dessutom Àr den enkel att anvÀnda. En pulverslÀckare kan anvÀndas i till exempel hemmet, i bilen, i bÄten, i husvagnen och i industrier. Det Àr den vanligaste brandslÀckaren att ha i hemmet.

PulverslĂ€ckaren Ă€r ocksĂ„ den handbrandslĂ€ckare som har allra bĂ€st slĂ€ckeffekt i förhĂ„llande till sin vikt, och den som Ă€r enklast att anvĂ€nda. Dessutom leder pulver inte elektricitet, vilket gör att pulverslĂ€ckare Ă€r ofarliga att anvĂ€nda mot elektriska installationer – upp till hela 1000 volt.

En annan fördel med pulverslĂ€ckare Ă€r att pulvret Ă€r frostbestĂ€ndigt, och dĂ€rför funderar en pulverslĂ€ckare frĂ„n – 30 grader och upp till + 60 grader.

MÄnga pulverslÀckare har avstÀngningsbar ventil och Àr Àven tryckladdade, och bÄde dessa egenskaper Àr vÀldigt bra. Att en pulverslÀckare Àr tryckladdad innebÀr att slÀckmedlet kommer ut direkt nÀr sÀkerhetssprinten har dragits ut och tryckhandtaget har tryckts ned.

RÀddningsverket, Konsumentverket, Svenska Brandförsvarsföreningen, FörsÀkringsförbundet, Svebra och Brandserviceföreningen rekommenderar alla att man i hemmet ska ha en handbrandslÀckare med minst 6 kg pulver. Detta gÀller oavsett om man bor i villa eller lÀgenhet, och Àven i fritidshus.

I hemmet, dÀr man oftast vistas allra mest, Àr det sÄklart jÀtteviktigt att ha en brandslÀckare. Men sÀkerheten Àr alltid viktig och dÀrför bör du Àven komplettera med brandslÀckare till andra platser dÀr du vistas ofta.

NÄgot som Àr jÀtteviktigt att tÀnka pÄ nÀr det gÀller pulverslÀckare Àr att den mÄste lÀmnas in för att laddas om nÀr den har anvÀnts. Detta gÀller oavsett hur lite den har anvÀnts. För att den ska fungera nÀr du behöver den sÄ Àr det viktigt att se till att lÀmna in den sÄ fort som möjligt efter anvÀndning.

Det kan ocksÄ vara bra att kÀnna till att det ofta kan vara ganska dyrt att lÀmna in brandslÀckaren, och att det ibland faktiskt blir billigare att köpa en ny istÀllet. Detta beror förstÄs pÄ hur mycket brandslÀckaren kostade, men mÄnga gÄnger blir det faktiskt billigare att köpa en ny.

BrandslÀckare har Àven ett bÀst före datum. Se till att hÄlla koll pÄ vad som gÀller för din brandslÀckare, och se till att byta ut den nÀr det Àr dags. Detta Àr ocksÄ jÀtteviktigt för att den ska fungera optimalt. Ibland kan man istÀllet lÀmna in brandslÀckaren för fullstÀndig kontroll efter ett visst antal Är.

NÀr du ska köpa en pulverslÀckare bör du börja med att fundera över vilken storlek du ska vÀlja. Om den ska anvÀndas i hemmet ska du, enligt rekommendationer, vÀlja en storlek pÄ minst 6 kg. För till exempel bilen eller husvagnen Àr 2 eller 4 kg ofta en behÀndig och lÀtthanterad storlek.

JÀmför sedan olika brandslÀckare och vÀlj den som passar dig bÀst. HÀr Àr det faktiskt viktigast att du faktiskt har en brandslÀckare, snarare Àn vilken du vÀljer. Utöver det Àr det ocksÄ viktigt att se till att lÀmna in eller byta ut brandslÀckaren efter anvÀndning, och att kontrollera den med jÀmna mellanrum.