BĂ€sta skruvmejseln

BĂ€sta skruvmejseln

En skruvmejsel Àr ett mÄste att ha hemma i sin verktygsvagn, den kan anvÀndas till nÀstan allt. HÀr jÀmför jag olika skruvmejslar och tar fram de bÀsta.

Den bÀsta skruvmejseln 2020 Àr Kamasa Tools skruvmejselsats, eftersom det Àr riktigt högkvalitativa skruvmejslar som Àr trevliga att anvÀnda. Dessutom innehÄller detta set i stort sett alla skruvmejslar man behöver ha.

HÀr fÄr du bÄde hög kvalitet och prisvÀrdhet. Trots att det hÀr Àr riktigt bra skruvmejslar sÄ Àr priset inte sÀrskilt högt. Detta set innehÄller sex stycken skruvmejslar i olika storlekar, och tÀcker i stort sett alla behov.

I detta set finns spÄr, phillips och pozidrive mejslar som passar nÀstan alla skruvskallar. Handtagen Àr lÄnga och gummerade, och de har en bred kropp som ger maximal vridstyrka. De har Àven smala och lÀtt roterande framÀndar. Klingorna pÄ skruvmejslarna Àr tillverkade av tÄligt kromnickelstÄl.

SpÄrmejslarna Àr av storlekarna 3,0 och 6,5. Philips Àr PH1 och PH2. Posidrive PZD1 och PZD2. Det hÀr Àr ett perfekt set för den som inte har nÄgra skruvmejslar, eller för den som behöver komplettera med flera.

Dessa skruvmejslar passar för den som vill ha riktigt bra skruvmejslar och riktigt hög kvalitet, men till ett bra pris.

Om du vill veta mer om den hÀr skruvmejseln, samt se dess pris, klicka pÄ knappen hÀr nedanför.

1. Skruvmejselsats 6st PH-PZ-spÄr

Kamasa Tools

Skruvmejselsats 6st PH-PZ-spÄr

Den bÀsta skruvmejseln 2020 Àr Kamasa Tools skruvmejselsats, eftersom det Àr riktigt högkvalitativa skruvmejslar som Àr trevliga att anvÀnda. Dessutom innehÄller detta set i stort sett alla skruvmejslar man behöver ha.

2. Skruvmejselsats 4 st PH-SpÄr

Detta spÀrrskaft kÀnns vÀldigt prisvÀrt, trots att det inte Àr sÀrskilt billigt. PrismÀssigt hamnar detta spÀrrskaft nÄgonstans i mitten, men med tanke pÄ alla smarta funktioner och stora fördelar sÄ blir det ÀndÄ prisvÀrt.

NÄgra av alla fördelar hÀr Àr till exempel att spÀrrskaftet Àr extra lÄngt, och att huvudet Àr bÄde böjbart och litet. Detta gör spÀrrskaftet enklare att anvÀnda, eftersom det Àr vÀldigt smidigt och flexibelt.

HÀr finns Àven en infÀlld snabblossningsknapp för hylsan, och ett ergonomiskt utformat grepp med friktionsytor. Detta spÀrrskaft klarar vridmoment upp till 700 Nm, och har en lÀngd pÄ 58 centimeter.

Med detta spÀrrskaft blir det enkelt att nÄ, och det krÀvs heller inte nÄgon större kraft tack vare det. Det hÀr Àr alltsÄ ett bra val för den som vill ha ett spÀrrskaft som Àr enkelt att anvÀnda, eller som det Àr lÀtt att komma Ät med. Eller för den som helt enkelt vill ha ett riktigt bra och flexibelt spÀrrskaft.

För mer information om detta spÀrrskaft och för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

2. Skruvmejselsats 4 st PH-SpÄr

Kamasa Tools

Skruvmejselsats 4 st PH-SpÄr

Detta spÀrrskaft kÀnns vÀldigt prisvÀrt, trots att det inte Àr sÀrskilt billigt. PrismÀssigt hamnar detta spÀrrskaft nÄgonstans i mitten, men med tanke pÄ alla smarta funktioner och stora fördelar sÄ blir det ÀndÄ prisvÀrt.

3. Skruvmejsel Torx T6

Det hÀr Àr en riktigt högkvalitativ och pÄlitlig skruvmejsel. Detta Àr inget set utan endast en skruvmejsel, men det Àr en riktigt bra skruvmejsel som passar bra om du ofta anvÀnder just denna storlek.

Klingan pÄ skruvmejseln Àr rund, och handtaget Àr ergonomiskt utformat. Denna skruvmejsel Àr tillverkad i Tyskland, och har en lÄg vikt. MÄtten Àr 112 x 48 mm.

Den hÀr skruvmejseln passar perfekt för dig som vill ha riktigt bra verktyg att arbeta med, och som söker hög kvalitet.

För mer information och för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

Om ingen av dessa skruvmejslar Àr vad du söker sÄ finns det förstÄs mÄnga andra att vÀlja mellan. Kanske söker du en skruvmejsel i en annan storlek, i en annan prisklass eller med andra egenskaper. Klicka pÄ knappen nedan för att se flera skruvmejslar, och förhoppningsvis hitta den du söker.

3. Skruvmejsel Torx T6

HAZET

Skruvmejsel Torx T6

Det hÀr Àr en riktigt högkvalitativ och pÄlitlig skruvmejsel. Detta Àr inget set utan endast en skruvmejsel, men det Àr en riktigt bra skruvmejsel som passar bra om du ofta anvÀnder just denna storlek.

đŸ™‹â€â™‚ïž Vem behöver en skruvmejsel?

Jag skulle vilja pĂ„stĂ„ att alla behöver ha en skruvmejsel hemma, eftersom den kan anvĂ€ndas till sĂ„ mycket och dessutom Ă€r enkel att anvĂ€nda. Även om man inte skruvar ofta och Ă€ven om man inte alls Ă€r hĂ€ndig sĂ„ kan en skruvmejsel behövas nĂ„gon gĂ„ng – för att dra Ă„t skruvar som börjat lossna eller för att sĂ€tta upp nĂ„got.

Även om du sjĂ€lv inte anvĂ€nder verktyg sĂ„ kan det vara bra att ha en liten uppsĂ€ttning hemma, ifall du fĂ„r hjĂ€lp med det nĂ„gon gĂ„ng. NĂ„gra olika skruvmejslar Ă€r definitivt bra att ha hemma, eftersom de nĂ€stan garanterat kommer behövas nĂ„gon gĂ„ng.

🧰 Vilken skruvmejsel ska man vĂ€lja?

Det beror helt pÄ vad man behöver, och vad man har sedan innan. Om du inte Àger nÄgra skruvmejslar alls, eller behöver byta ut alla, sÄ Àr en skruvmejselsats att föredra. DÄ fÄr du ett flertal olika skruvmejslar som passar olika skruvar, vilket tÀcker de flesta behoven av en skruvmejsel i hemmet.

AnvÀnder du skruvmejslar ofta sÄ kan det vara bra att ha Ànnu flera, och dÄ kan du antingen komplettera med skruvmejslar som passar andra skruvar eller skruvmejslar som Àr lÀngre och passar för andra arbeten.

Om du inte vill ha mÄnga olika skruvmejslar liggandes sÄ kan du istÀllet satsa pÄ en bitsmejsel. DÄ fÄr du en skruvmejsel med flera olika utbytbara huvuden. Man kan sÀga att det Àr en skruvmejsel som fungerar som mÄnga olika, och eftersom det bara Àr huvudet pÄ skruvmejseln som byts ut sÄ tar de mindre plats.

💰 Vad kostar en skruvmejsel?

En skruvmejsel kan kosta allt frÄn nÄgon tia och upp till mÄnga hundralappar. En skruvmejselsats med flera skruvmejslar kan kosta frÄn nÄgon tjuga och upp till nÄgra tusenlappar. Priset varierar helt enkelt en hel del, och beror till stor del pÄ kvalitet, och vilket mÀrke det Àr.

Generellt kan man sÀga att billigare skruvmejslar mÄnga gÄnger rÀcker gott och vÀl, speciellt för lÀttare arbeten och om man inte anvÀnder skruvmejsel sÄ ofta eller nÄgra lÀngre stunder. Om du dÀremot anvÀnder skruvmejsel regelbundet, eller lÀngre stunder, sÄ kan det vara en bra idé att betala lite extra för kvalitet och komfort.

Nyheter och tips

LĂ€s mer:

BĂ€sta verktygsvagnen

BÀsta spÀrrskaftet

BĂ€sta mutterdragaren

 

Mer om skruvmejslar

Skruvmejseln Ă€r utan tvekan ett av de viktigaste verktygen. Det finns otroligt mĂ„nga olika verktyg och alla har förstĂ„s sina anvĂ€ndningsomrĂ„den, men det Ă€r bara ett fĂ„tal verktyg som i stort sett alla behöver – och skruvmejseln Ă€r ett sĂ„dant verktyg. Skruvmejslar Ă€r sjĂ€lvklara i alla verktygslĂ„dor, helt enkelt, oavsett om man nĂ€stan aldrig anvĂ€nder verktyg eller gör det dagligen.

NĂ€r du ska köpa skruvmejslar sĂ„ kan det antingen vara jĂ€tteenkelt eller riktigt svĂ„rt. Om du anvĂ€nder skruvmejsel sĂ€llan men vill köpa hem de nödvĂ€ndigaste verktygen, byta ut gamla skruvmejslar eller behöver en viss typ av skruvmejsel – dĂ„ Ă€r det hyfsat enkelt. Du vet redan vad du letar efter, och kan utgĂ„ frĂ„n det som Ă€r viktigt för dig. Kanske vill du ha ett bra pris, en hög komfort eller hög kvalitet till exempel.

Men ibland Àr det inte sÄ enkelt. Kanske har du redan alla vanliga skruvmejslar, men vill komplettera med flera. Kanske behöver du en till nÄgot specifikt, men Àr inte sÀker pÄ vilken skruvmejsel du behöver.

Det finns vÀldigt mÄnga olika skruvmejslar, betydligt fler Àn vad de flesta tror. Alla dessa har sina fördelar, och passar för olika ÀndamÄl. Vill man ha en skruvmejsel som passar för det mesta sÄ Àr en vanlig, enkel skruvmejsel rÀtt val. Men vill man ha en som passar för specifika jobb, dÄ Àr det bÀttre att vÀlja en som lÀmpar sig för just det jobbet.

NĂ„gra olika skruvmejslar

Bitsmejsel: Det finns vĂ€ldigt mĂ„nga olika skruvar, och dĂ€rför kan ingen skruvmejsel passa till precis alla skruvar. Behöver man skruvmejslar för mĂ„nga olika typer av skruvar sĂ„ kan det alltsĂ„ bli dyrt, och dessutom tar skruvmejslarna upp en hel del plats. DĂ„ Ă€r en bitsmejsel smidig. HĂ€r byter man helt enkelt ut spetsen pĂ„ skruvmejseln med olika bits, och pĂ„ sĂ„ sĂ€tt kan skruvmejseln anvĂ€ndas till allt – förutsatt att man har rĂ€tt bits.

Extra lÄng skruvmejsel: Det hÀr Àr en vanlig skruvmejsel som Àr extra lÄng, helt enkelt. Spetsen pÄ skruvmejsel kan se ut som pÄ vilken annan skruvmejsel som helst, och handtaget Àr likadant, men lÀngden Àr inte densamma. Dessa lÄnga skruvmejslar passar bra för mÄnga olika saker, inte minst nÀr det Àr svÄrt att nÄ eller nÀr du jobbar med bilar.

Torxskruvmejsel: Torx kallas de skruvar dÀr spÄret Àr format som en sexkantig stjÀrna. En torxskruvmejsel Àr helt enkelt till för dessa skruvar, och formen pÄ spetsen Àr alltsÄ densamma som pÄ torxskruvarna.

Vinkelskruvmejslar: En vinkelskruvmejsel passar bra i trÄnga utrymmen. Den vinklade formen ger Àven bÀttre dragkraft.

NÄgra andra exempel pÄ skruvmejslar

 • Minimejsel
 • Plattmejsel/spĂ„rskruvmejsel
 • StjĂ€rnskruvmejsel
 • Knubbmejsel
 • Skruvmejsel med clip/skruvhĂ„llare
 • Slangskruvmejsel
 • BorrsvĂ€ngmejsel
 • Finmekanikermejsel
 • Elektrikermejsel
 • Verkstadsmejsel
 • Slagskruvmejsel

Det hĂ€r Ă€r bara nĂ„gra exempel pĂ„ alla skruvmejslar som finns – det finns faktiskt Ă€nnu flera Ă€n dessa. Som du sĂ€kerligen förstĂ„s sĂ„ kan det handla om sĂ„vĂ€l skruvmejselns storlek, utformning, vilka skruvar den Ă€r anpassad för, lĂ€ngd och sĂ„ vidare. Ofta nĂ€r man pratar om olika typer av mejslar handlar det dock om vilken typ av skruv de Ă€r anpassade för – till exempel stjĂ€rnmejsel eller plattmejsel.

NÀr du ska köpa en skruvmejsel sÄ bör du alltsÄ börja med att fundera över vad du behöver, framför allt om du vill att den ska passa för speciella arbeten. DÀrefter Àr det en bra idé att lÀsa pÄ ordentligt om olika skruvmejslar som uppfyller dina behov, och jÀmföra dessa med varandra.

Om du kommer köpa en lite dyrare skruvmejsel sÄ blir det extra viktigt att se till att vÀlja rÀtt. TÀnk ocksÄ pÄ sÄdant som komfort och likande, och egenskaper som du sjÀlv tycker Àr viktigt. En bra skruvmejsel kan nÀmligen hÀnga med lÀnge, och om du dessutom anvÀnder den ofta Àr det förstÄs jÀtteviktigt att du trivs med den.