Bästa spärrskaftet

Ett spärrskaft är ett smidigt och väldigt praktiskt verktyg som är perfekt vid reparationer som underhåll. Här jämför jag olika spärrskaft.

Spärrskaft 1/2″

Det bästa spärrskaftet 2020 är HAZETs spärrskaft 1/2” eftersom det är ett riktigt bra spärrskaft som gör arbetet enklare och har många smarta funktioner.

Handtaget kan ställas in i olika längder mellan 41 och 59 centimeter. Det här är alltså ett riktigt långt spärrskaft, vilket gör att kraftbehovet minskar. Det maximala vridmomentet är 600 Nm, och här finns även enkel fixering med räfflad ring.

Detta spärrskaft har 32 tänder och en öppningsvinkel på 11,25 grader. Det här är helt enkelt ett spärrskaft som gör arbetet enklare. Om jag ska nämna någon nackdel så är det möjligen att den kostar en del, men för den som verkligen behöver ett riktigt bra spärrskaft med smarta funktioner så kan detta vara ett bra val.

Läs mer om det här spärrskaftet och få information om pris genom att klicka på knappen här nedanför.

Spärrskaft 1/2″

Detta spärrskaft känns väldigt prisvärt, trots att det inte är särskilt billigt. Prismässigt hamnar detta spärrskaft någonstans i mitten, men med tanke på alla smarta funktioner och stora fördelar så blir det ändå prisvärt.

Några av alla fördelar här är till exempel att spärrskaftet är extra långt, och att huvudet är både böjbart och litet. Detta gör spärrskaftet enklare att använda, eftersom det är väldigt smidigt och flexibelt.

Här finns även en infälld snabblossningsknapp för hylsan, och ett ergonomiskt utformat grepp med friktionsytor. Detta spärrskaft klarar vridmoment upp till 700 Nm, och har en längd på 58 centimeter.

Med detta spärrskaft blir det enkelt att nå, och det krävs heller inte någon större kraft tack vare det. Det här är alltså ett bra val för den som vill ha ett spärrskaft som är enkelt att använda, eller som det är lätt att komma åt med. Eller för den som helt enkelt vill ha ett riktigt bra och flexibelt spärrskaft.

För mer information om detta spärrskaft och för att se pris, klicka på knappen nedan.

Spärrskaft 3/8″

Det här är ett prisvärt spärrskaft som håller ett hyfsat lågt pris, men samtidigt är riktigt bra. Spärrskaftet har ett ergonomiskt skaft av glasfiberarmerad ultramid b. Detta gör verktyget slagtåligt, och olje- och köldbeständigt. Skaftet har även inbyggt stålförstärkning.

Här finns även spärrkula och snabblossningsknapp, spärrmekanism med 45 kuggar, och den kräver endast 8 graders rörelse. Det här är alltså ett bra val för den som föredrar ett mer klassiskt spärrskaft, men vill ha hög kvalitet och smarta detaljer.

Om du vill veta mer om det här spärrskaftet och se pris, klicka på knappen nedanför.

Läs mer:

Bästa verktygsvagnen

Bästa vinkelslipen

Bästa mutterdragaren

🙋‍♀️ Vem behöver ett spärrskaft?

Alla som brukar fixa med bilen eller renovera och fixa hemma kan behöva ett spärrskaft. Det är ett mångsidigt och praktiskt verktyg som kan komma väl till pass vid många olika tillfällen, och underlätta många olika arbeten. Att det dessutom finns många billiga alternativ gör det till ett extra bra verktyg att ha hemma.

Det kan dock vara bra att tänka på att det finns olika varianter, och alla kanske inte passar lika bra till allt. Om du ska använda spärrskaftet till något specifikt bör du alltså leta efter en sort som passar bra för just det.

🧰 Hur väljer man rätt spärrskaft?

Det här beror helt på vad du ska använda spärrskaftet till. Här gäller det alltså att utgå från dina behov, och även vad du själv föredrar. Ett långt spärrskaft kan vara praktiskt när du behöver extra kraft. Ett smidigt spärrskaft är bra om du behöver komma åt där det är svåråtkomligt. Kanske behöver du ett spärrskaft med böjbart huvud, som är mer flexibelt och passar bra om det är trångt och svårt att komma åt.

Börja alltså med att fundera på vad du behöver, vad du ska använda spärrskaftet till. Därefter är det bra att ta reda på så mycket som möjligt om flera olika spärrskaft, och jämföra dessa, för att hitta den som passar dig och dina behov bäst.

💰 Vad kostar ett spärrskaft?

När det gäller spärrskaft så kan priset variera väldigt kraftigt – de kan kosta allt från under en hundralapp och upp till många tusenlappar. Det finns helt enkelt spärrskaft i alla tänkbara prisklasser, och många saker kan påverka priset. Det finns till exempel batteridrivna spärrskaft, och dessa är ofta betydligt dyrare än en vanlig modell.

Generellt kan man säga att det å ena sidan inte skiljer överdrivet mellan olika vanliga modeller, men å andra sidan är spärrskaft ofta väldigt billiga. Man behöver helt enkelt inte betala jättemycket för att få ett bra spärrskaft, men samtidigt kan det vara en bra idé att fokusera på andra saker än priset. Om du till exempel behöver en speciell funktion eller utformning så kan du med fördel utgå från det när du väljer spärrskaft.

Mer om spärrskaft

När du ska köpa ett spärrskaft så kan det vara svårt att veta hur man ska tänka. Det här gäller förstås även om man köper andra verktyg, men spärrskaft kan kännas ännu svårare. Det är sällan några överdrivet stora skillnader mellan olika spärrskaft, men det finns olika modeller – till exempel vanliga, och batteridrivna.

Dessutom passar olika spärrskaft för olika ändamål, så vilken som är rätt för dig kan också bero på vad du ska göra. Att det dessutom är ett hyfsat billigt verktyg, eller åtminstone finns många billigare alternativ, gör att man kan unna sig ett lite dyrare. Men som sagt så är det sällan priset som gör stora skillnader här.

Så hur ska man egentligen tänka? Ska man köpa en billig, eftersom priset inte har någon större betydelse? Eller ska man välja en lite dyrare, eftersom det ändå inte är ett särskilt dyrt verktyg? Behöver man en batteridriven modell? Vilka funktioner behöver man?

Här är det egentligen två saker som kan vara bra att fundera över: Hur ofta kommer du att använda spärrskaftet, och vad kommer du att använda det till? Kan du besvara dessa två frågor så blir det betydligt lättare att hitta rätt spärrskaft.

Vi börjar med den första frågan. Om du kommer att använda spärrskaftet ofta så kan det vara bekvämt med en batteridriven modell, som gör jobbet lite enklare. Ett annat alternativ kan vara att välja en batteridriven modell, och komplettera med ett billigt manuellt spärrskaft, så att du kan variera och använda den som passar bäst för tillfället. Ibland kan ett vanligt spärrskaft helt enkelt passa bättre.

Om du inte kommer använda spärrskaftet särskilt ofta så är det förmodligen inte fullt lika nödvändigt med en batteridriven modell. Då kan ett vanligt spärrskaft vara ett bättre alternativ, och då gäller det istället att fokusera på funktioner – att fundera över vad du ska använda spärrskaftet till, helt enkelt.

Som jag nämnde tidigare så passar olika spärrskaft för olika ändamål, och spärrskaftet kan vara utformade på olika sätt och ha lite olika funktioner – just för att passa för olika ändamål.

Några exempel:

– Extra långt spärrskaft (ofta med justerbar längd)
– Böjbart huvud
– Smidiga spärrskaft

Det här är bara ett fåtal exempel. Ett extra långt spärrskaft passar bra om du behöver extra kraft, till exempel när något sitter fast ordentligt eller när du inte orkar ta i så mycket. Det kan också underlätta om du arbetar med ett spärrskaft ofta, eller längre stunder. Ett långt spärrskaft kan helt enkelt göra jobbet lättare.

Ett böjbart huvud kan vara bra när det är trångt och svårt att komma åt. Det kan till exempel göra att det blir en bättre vinkel för dig att jobba i, när du behöver komma åt något som sitter tokigt till. Det gör det hela lite mer flexibelt, och kan underlätta jobbet en hel del för dig, speciellt när det är svårt att nå.

Smidiga spärrskaft passar också bra när det är trångt och svårt att nå, men här handlar det snarare om att du kommer fram med hela verktyget. Ett smidigt spärrskaft kan vara kortare, smalare och mindre – och ibland väger det även mindre. Det är helt enkelt lättare att hantera, och passar bra när det snarare är svåråtkomligt än extra tungt.

När du ska köpa ett spärrskaft är det alltså viktigt att börja med att fundera över vad du behöver – hur ofta du kommer att använda spärrskaftet, och vad du kommer att använda det till. När du har funderat över detta så kommer det med stor sannolikhet att bli betydligt enklare att hitta det du söker.

Läs om olika alternativ och jämför olika spärrskaft för att hitta det som passar dig bäst. Om du är osäker kan det vara en bra idé att börja med en billigare modell. Kanske visar det sig att det är precis rätt modell för dig, men om inte så kan den åtminstone hjälpa dig att ta reda på vad du behöver – ett längre skaft, en smidigare modell eller ett böjbart huvud till exempel.

Lämna en kommentar