BÀsta starthjÀlpen

BÀsta starthjÀlpen

Startboostern kan verkligen vara en rÀddare i nöden, och det Àr en riktigt bra produkt att ha med i bilen. HÀr jÀmför jag startboosters.

1. Startbooster Litium 12V 2000A

DriftspÀnningen pÄ denna startbooster Àr 12 volt, och startströmmen 800CA. Max strömstyrka Àr 2000A. HÀr finns kortslutningsskydd, överspÀnningsskydd och minnessparare.

En annan stor fördel Àr att denna startbooster Àr mycket smidig, och inte tar nÄgon plats alls. Perfekt att ta med i fickan eller i bilen. MÄtten Àr 26 x 13,5 x 7,2 centimeter och vikten Àr 2,5 kg.

För dig som vill ha en startbooster som tar sÄ lite plats som möjligt Àr denna ett utmÀrkt val. Den Àr effektiv, högkvalitativ, smidig och vÀldigt praktiskt. Perfekt för dig som vill ha en behÀndig startbooster som Àr enkel att ta med.

LÀs mer om denna startbooster och se pris genom att klicka pÄ knappen nedanför.

1. Startbooster Litium 12V 2000A

Schumacher

Startbooster Litium 12V 2000A

Den bÀsta startboostern 2020 Àr Schumacher startbooster Litium 12V 2000A för att det Àr en vÀldigt smidig och lÀttanvÀnd startbooster, som samtidigt Àr effektiv och fungerar vÀldigt bra.

2. Startbooster hybrid – 1200 A

Denna startbooster har en ultrakondensator och litium back-up batteri. Den Àr pÄ 12 volt, och vÀldigt kraftfull. Dessutom har den en otrolig livslÀngd.

Även om den hĂ€r modellen inte Ă€r lika smidig som den första, sĂ„ Ă€r den Ă€ndĂ„ hyfsat smidig och tar inte allt för mycket plats. Den Ă€r dessutom underhĂ„llsfri, och den krĂ€ver inte permanent laddning. Den har Ă€ven automatskydd mot kortslutning och felpolaritet.

Kondensatorn kan laddas upp pÄ olika sÀtt: pÄ 100-130 sekunder frÄn fordonets startbatteri, pÄ 4-5 minuter med USB-kabel genom fordonets 12 volts eluttag eller med det interna litiumbatteriet i startboostern pÄ 5-6 minuter.

HÀr finns det en display som visar fordonets batterispÀnning och laddnivÄ pÄ den interna kondensatorn. Det finns Àven stora batteriklÀmmor, en 90 centimeter flexibel startkabel samt gummiskydd mot stötar.

Det hÀr Àr en startbooster som passar den som vill ha en riktigt högkvalitativ och effektiv sÄdan, och som vill ha en startbooster som Àr enkel att anvÀnda.

För mer information om denna startbooster samt för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

2. Startbooster hybrid – 1200 A

Schumacher

Startbooster hybrid - 1200 A

Denna startbooster har en ultrakondensator och litium back-up batteri. Den Àr pÄ 12 volt, och vÀldigt kraftfull. Dessutom har den en otrolig livslÀngd.

3. Startbooster 12V – 700 A

Det hÀr Àr ocksÄ en lite större startbooster Àn den första, men den Àr ocksÄ riktigt högkvalitativ och effektiv. Det hÀr Àr en professionell startbooster med mÄnga fördelar, som ocksÄ Àr vÀldigt prisvÀrd.

En on/off-brytare eliminerar kortslutning av klÀmmor och batteriladdning, och fÀrglampor indikerar batterinivÄ och laddningsstatus. Ett 12 volts tillbehörsuttag finns ocksÄ, som Àven kan anvÀndas för minnessparlÀge.

Denna startbooster Àr lÀtt, kompakt och tÄlig. Den Àr ett bra val för dig som vill ha en prisvÀrd startbooster som inte kostar allt för mycket, men ÀndÄ Àr riktigt bra.

Vill du veta mer om denna startbooster och se priset, klicka pÄ knappen nedanför.

Om ingen av dessa startboosters Àr vad du söker sÄ finns det förstÄs mÄnga andra att vÀlja mellan. Kanske söker du en med andra funktioner, i en annan prisklass eller ett annat mÀrke. Klicka pÄ knappen nedanför för att se flera startboosters.

3. Startbooster 12V – 700 A

Schumacher

Startbooster hybrid - 1200 A

Det hÀr Àr ocksÄ en lite större startbooster Àn den första, men den Àr ocksÄ riktigt högkvalitativ och effektiv. Det hÀr Àr en professionell startbooster med mÄnga fördelar, som ocksÄ Àr vÀldigt prisvÀrd.

đŸ™‹â€â™‚ïž Vem behöver en startbooster?

Jag skulle faktiskt vilja pÄstÄ att alla behöver en startbooster, av den enkla anledningen att man faktiskt aldrig vet nÀr man behöver en sÄdan. Alla som kör bil kan rÄka ut för en situation dÄ en startbooster Àr till stor nytta.

Det korta svaret Ă€r helt enkelt att alla som har en bil, eller ibland kör bil, kan behöva en startbooster. Med det sagt sĂ„ vet man aldrig hur ofta den faktiskt kommer till anvĂ€ndning, om den ens kommer till anvĂ€ndning. Det Ă€r en sĂ„dan produkt som Ă€r bra att ha ”utifall att”, helt enkelt.

🔋 Vilken startbooster ska man vĂ€lja?

Det viktigaste Àr egentligen inte vilken startbooster man har, utan att man faktiskt har en. Alla fyller nÀmligen sitt syfte och gör det de ska, men de kan göra det olika bra och funktioner och liknande kan variera.

Även kvaliteten kan förstĂ„s skilja sig Ă„t mellan olika startboosters, och livslĂ€ngden. HĂ€r kan det alltsĂ„ vara vĂ€rt att vĂ€lja en lite mer högkvalitativ variant, om man vill ha en riktigt pĂ„litlig startbooster som kan hĂ€nga med lĂ€nge.

💰 Vad kostar en startbooster?

NĂ€r det gĂ€ller spĂ€rrskaft sĂ„ kan priset variera vĂ€ldigt kraftigt – de kan kosta allt frĂ„n under en En startbooster kan kosta allt frĂ„n nĂ„gon femhundring och upp till mĂ„nga tusenlappar. Som sagt kan kvalitet och sĂ„dant skilja sig Ă„t mellan olika modeller, men överlag Ă€r de faktiskt vĂ€ldigt likvĂ€rdiga.

Fokusera istÀllet pÄ vilka funktioner du föredrar. Det finns till exempel vÀldigt smidiga modeller som inte Àr mycket större Àn en mobiltelefon, men ocksÄ modeller som Àr lite större. De mindre kan ofta fungera som powerbank till mobilen ocksÄ, eller ha ficklampa eller andra smarta funktioner.

Nyheter och tips

LĂ€s mer:

BĂ€sta startkabeln

BĂ€sta bultsaxen

BĂ€sta momentnyckeln

 

Mer om startboosters

Det kan hĂ€nda vem som helst. En dag vill bilen inte starta, för att batteriet Ă€r urladdat. Det finns bĂ€ttre och sĂ€mre tillfĂ€llen för detta, Ă€ven om det alltid Ă€r smĂ„tt irriterande. Ett sĂ€mre tillfĂ€lle Ă€r till exempel nĂ€r du har brĂ„ttom nĂ„gonstans eller nĂ€r det inte finns nĂ„gon i nĂ€rheten att be om starthjĂ€lp. Är det dessutom mitt i vintern och minusgrader sĂ„ kan det förstĂ„s bli Ă€nnu jobbigare.

DĂ„ kommer en startbooster vĂ€l till pass. Med en sĂ„dan i bilen, fickan eller vĂ€skan sĂ„ kan du alltid fĂ„ starthjĂ€lp – nĂ€r som helst, och vart som helst. Med startboostern kan du fĂ„ igĂ„ng bilen direkt, och kan köra ivĂ€g. Den Ă€r helt enkelt en rĂ€ddare i nöden, nĂ€r det vĂ€l hĂ€nder.

En startbooster Àr alltsÄ en sÄdan sak som du inte riktigt vet om du verkligen behöver. Om du aldrig har rÄkat ut för en sÄdan hÀr situation tidigare sÄ tÀnker du kanske att det aldrig kommer att hÀnda. Och visst kan det kÀnnas smÄtt onödigt att köpa nÄgot som kanske aldrig kommer att anvÀndas. Men samtidigt sÄ kan den vara oumbÀrlig om du nÄgon gÄng behöver den.

HĂ€r Ă€r de minsta och smidigaste modellerna faktiskt ett extra bra val. De Ă€r inte mycket större Ă€n en mobiltelefon och tar i princip ingen plats alls. Dessutom har de ofta flera andra smarta funktioner, sĂ„ att du faktiskt kan fĂ„ anvĂ€ndning av startboostern Ă€ven vid andra tillfĂ€llen. En del har till exempel USB och kan anvĂ€ndas som powerbank till mobilen, andra har ficklampa – och en del har bĂ„de och.

En sÄdan modell kan vara ett utmÀrkt val om du Àr osÀker pÄ om du ska köpa en startbooster, och Ä ena sidan kÀnner att det kan vara onödigt men Ä andra sidan tÀnker att det kan vara bra att ha. Om du kan ladda mobilen med startboostern eller anvÀnda den som ficklampa sÄ kommer den med stor sannolikhet att komma till anvÀndning betydligt oftare.

TÀnk pÄ detta nÀr du köper startbooster:

  • Kontrollera sĂ„ att startbooster fungerar för din bil. En del bilar har teknik som kan slĂ„s ut. Kolla i handboken eller hör med bilförsĂ€ljaren.
  • En del bilar har speciella uttag för starthjĂ€lp, och dĂ„ kopplas det inte direkt till batteriet.
  • Ladda inte startboostern bland brĂ€nnbart material, eller under natten utan uppsikt. Det finns nĂ€mligen alltid en brandrisk med litiumbatterier.
  • Undvik att anvĂ€nda ett riktigt nedfruset starthjĂ€lpsbatteri, eftersom det kan orsaka kortslutning och brand. NĂ„gra minuter med kroppstemperatur rĂ€cker för att det ska bli tillrĂ€ckligt varmt att anvĂ€ndas.

TĂ€nk ocksĂ„ pĂ„ att antalet startförsök kan variera mellan olika startboosters, innan den Ă€r urladdad. Det Ă€r vanligt att det ligger mellan 10 och 20, och ofta rĂ€cker det med 20 – men för att vara pĂ„ den sĂ€kra sidan kan det vara bra med Ă€nnu flera. Vissa produkter klarar dock upp till 80 försök.

NÀr du ska köpa en startbooster bör du börja med att fundera över vad du behöver, och vill ha. Det finns en del olika modeller, och framför allt storleken och funktioner kan skilja sig Ät. UtgÄ frÄn vad du föredrar, och vad du behöver.

LÀs sedan pÄ om olika alternativ, och jÀmför dem med varandra. Eftersom startboostern mest ska finnas till hands ifall att sÄ kan det vara bra om den har flera funktioner, men det hÀr Àr en smaksak. Kolla runt pÄ olika alternativ, och vÀlj den som du föredrar.