Bästa starthjälpen

Startboostern kan verkligen vara en räddare i nöden, och det är en riktigt bra produkt att ha med i bilen. Här jämför jag startboosters.

Startbooster Litium 12V 2000A

Den bästa startboostern 2020 är Schumacher startbooster Litium 12V 2000A för att det är en väldigt smidig och lättanvänd startbooster, som samtidigt är effektiv och fungerar väldigt bra.

Driftspänningen på denna startbooster är 12 volt, och startströmmen 800CA. Max strömstyrka är 2000A. Här finns kortslutningsskydd, överspänningsskydd och minnessparare.

En annan stor fördel är att denna startbooster är mycket smidig, och inte tar någon plats alls. Perfekt att ta med i fickan eller i bilen. Måtten är 26 x 13,5 x 7,2 centimeter och vikten är 2,5 kg.

För dig som vill ha en startbooster som tar så lite plats som möjligt är denna ett utmärkt val. Den är effektiv, högkvalitativ, smidig och väldigt praktiskt. Perfekt för dig som vill ha en behändig startbooster som är enkel att ta med.

Läs mer om denna startbooster och se pris genom att klicka på knappen nedanför.

Startbooster hybrid – 1200 A

Denna startbooster har en ultrakondensator och litium back-up batteri. Den är på 12 volt, och väldigt kraftfull. Dessutom har den en otrolig livslängd.

Även om den här modellen inte är lika smidig som den första, så är den ändå hyfsat smidig och tar inte allt för mycket plats. Den är dessutom underhållsfri, och den kräver inte permanent laddning. Den har även automatskydd mot kortslutning och felpolaritet.

Kondensatorn kan laddas upp på olika sätt: på 100-130 sekunder från fordonets startbatteri, på 4-5 minuter med USB-kabel genom fordonets 12 volts eluttag eller med det interna litiumbatteriet i startboostern på 5-6 minuter.

Här finns det en display som visar fordonets batterispänning och laddnivå på den interna kondensatorn. Det finns även stora batteriklämmor, en 90 centimeter flexibel startkabel samt gummiskydd mot stötar.

Det här är en startbooster som passar den som vill ha en riktigt högkvalitativ och effektiv sådan, och som vill ha en startbooster som är enkel att använda.

För mer information om denna startbooster samt för att se pris, klicka på knappen nedan.

Startbooster 12V – 700 A

Det här är också en lite större startbooster än den första, men den är också riktigt högkvalitativ och effektiv. Det här är en professionell startbooster med många fördelar, som också är väldigt prisvärd.

En on/off-brytare eliminerar kortslutning av klämmor och batteriladdning, och färglampor indikerar batterinivå och laddningsstatus. Ett 12 volts tillbehörsuttag finns också, som även kan användas för minnessparläge.

Denna startbooster är lätt, kompakt och tålig. Den är ett bra val för dig som vill ha en prisvärd startbooster som inte kostar allt för mycket, men ändå är riktigt bra.

Vill du veta mer om denna startbooster och se priset, klicka på knappen nedanför.

Om ingen av dessa startboosters är vad du söker så finns det förstås många andra att välja mellan. Kanske söker du en med andra funktioner, i en annan prisklass eller ett annat märke. Klicka på knappen nedanför för att se flera startboosters.

Läs mer:

Bästa startkabeln

Bästa bultsaxen

Bästa momentnyckeln

🙋‍♂️ Vem behöver en startbooster?

Jag skulle faktiskt vilja påstå att alla behöver en startbooster, av den enkla anledningen att man faktiskt aldrig vet när man behöver en sådan. Alla som kör bil kan råka ut för en situation då en startbooster är till stor nytta.

Det korta svaret är helt enkelt att alla som har en bil, eller ibland kör bil, kan behöva en startbooster. Med det sagt så vet man aldrig hur ofta den faktiskt kommer till användning, om den ens kommer till användning. Det är en sådan produkt som är bra att ha ”utifall att”, helt enkelt.

🔋 Vilken startbooster ska man välja?

Det viktigaste är egentligen inte vilken startbooster man har, utan att man faktiskt har en. Alla fyller nämligen sitt syfte och gör det de ska, men de kan göra det olika bra och funktioner och liknande kan variera.

Även kvaliteten kan förstås skilja sig åt mellan olika startboosters, och livslängden. Här kan det alltså vara värt att välja en lite mer högkvalitativ variant, om man vill ha en riktigt pålitlig startbooster som kan hänga med länge.

💰 Vad kostar en startbooster?

När det gäller spärrskaft så kan priset variera väldigt kraftigt – de kan kosta allt från under en En startbooster kan kosta allt från någon femhundring och upp till många tusenlappar. Som sagt kan kvalitet och sådant skilja sig åt mellan olika modeller, men överlag är de faktiskt väldigt likvärdiga.

Fokusera istället på vilka funktioner du föredrar. Det finns till exempel väldigt smidiga modeller som inte är mycket större än en mobiltelefon, men också modeller som är lite större. De mindre kan ofta fungera som powerbank till mobilen också, eller ha ficklampa eller andra smarta funktioner.

Mer om startboosters

Det kan hända vem som helst. En dag vill bilen inte starta, för att batteriet är urladdat. Det finns bättre och sämre tillfällen för detta, även om det alltid är smått irriterande. Ett sämre tillfälle är till exempel när du har bråttom någonstans eller när det inte finns någon i närheten att be om starthjälp. Är det dessutom mitt i vintern och minusgrader så kan det förstås bli ännu jobbigare.

Då kommer en startbooster väl till pass. Med en sådan i bilen, fickan eller väskan så kan du alltid få starthjälp – när som helst, och vart som helst. Med startboostern kan du få igång bilen direkt, och kan köra iväg. Den är helt enkelt en räddare i nöden, när det väl händer.

En startbooster är alltså en sådan sak som du inte riktigt vet om du verkligen behöver. Om du aldrig har råkat ut för en sådan här situation tidigare så tänker du kanske att det aldrig kommer att hända. Och visst kan det kännas smått onödigt att köpa något som kanske aldrig kommer att användas. Men samtidigt så kan den vara oumbärlig om du någon gång behöver den.

Här är de minsta och smidigaste modellerna faktiskt ett extra bra val. De är inte mycket större än en mobiltelefon och tar i princip ingen plats alls. Dessutom har de ofta flera andra smarta funktioner, så att du faktiskt kan få användning av startboostern även vid andra tillfällen. En del har till exempel USB och kan användas som powerbank till mobilen, andra har ficklampa – och en del har både och.

En sådan modell kan vara ett utmärkt val om du är osäker på om du ska köpa en startbooster, och å ena sidan känner att det kan vara onödigt men å andra sidan tänker att det kan vara bra att ha. Om du kan ladda mobilen med startboostern eller använda den som ficklampa så kommer den med stor sannolikhet att komma till användning betydligt oftare.

Tänk på detta när du köper startbooster:

  • Kontrollera så att startbooster fungerar för din bil. En del bilar har teknik som kan slås ut. Kolla i handboken eller hör med bilförsäljaren.
  • En del bilar har speciella uttag för starthjälp, och då kopplas det inte direkt till batteriet.
  • Ladda inte startboostern bland brännbart material, eller under natten utan uppsikt. Det finns nämligen alltid en brandrisk med litiumbatterier.
  • Undvik att använda ett riktigt nedfruset starthjälpsbatteri, eftersom det kan orsaka kortslutning och brand. Några minuter med kroppstemperatur räcker för att det ska bli tillräckligt varmt att användas. 

Tänk också på att antalet startförsök kan variera mellan olika startboosters, innan den är urladdad. Det är vanligt att det ligger mellan 10 och 20, och ofta räcker det med 20 – men för att vara på den säkra sidan kan det vara bra med ännu flera. Vissa produkter klarar dock upp till 80 försök.

När du ska köpa en startbooster bör du börja med att fundera över vad du behöver, och vill ha. Det finns en del olika modeller, och framför allt storleken och funktioner kan skilja sig åt. Utgå från vad du föredrar, och vad du behöver.

Läs sedan på om olika alternativ, och jämför dem med varandra. Eftersom startboostern mest ska finnas till hands ifall att så kan det vara bra om den har flera funktioner, men det här är en smaksak. Kolla runt på olika alternativ, och välj den som du föredrar.

Lämna en kommentar