BĂ€sta takboxen

BĂ€sta takboxen

En takbox ger dig extra förvaringsutrymme vid till exempel resor, och dessutom ett sÀkert förvaringsutrymme. HÀr jÀmför jag olika takboxar.

1. Takbox Vector L Blanksvart

Denna takbox har en elegant och sportig design, och en förstklassig interiör. HÀr finns integrerad belysning som gör det enklare att lasta i och ur takboxen Àven nÀr det Àr mörkt ute och inte finns nÄgon annan belysning.

FiltklÀdseln pÄ insidan ger extra skydd, och Àr ocksÄ en smart detalj. En annan stor fördel Àr det praktiska SlideLock-systemet med lÄsnings- och öppningsfunktioner som fÀster locket, och Àven visar nÀr takboxen Àr ordentligt stÀngd.

Takboxen Àr Àven enkel att montera med hjÀlp av PowerClick-systemet. En integrerade vridmomentsindikatorn klickar nÀr den Àr ordentligt fÀst, vilket gör att monteringen blir bÄde snabb och sÀker. HÀr ingÄr dessutom ett smart boxöverdrag som skyddar boxen mot damm och repor vid förvaring.

Om jag ska nÀmna nÄgon liten nackdel hÀr sÄ blir det priset, som Àr lite vÀl högt. Men Ä andra sidan sÄ Àr det en riktigt högkvalitativ och bra takbox, och för den som behöver en sÄdan Àr det ÀndÄ ett bra val.

Om du vill ha mer information om den hÀr takboxen, samt se pris, klicka pÄ knappen hÀr nedanför.

1. Takbox Vector L Blanksvart

Thule

Takbox Vector L Blanksvart

Den bÀsta takboxen 2020 Àr Vector L för att den Àr högkvalitativ och har mÄnga smarta funktioner sÄ som integrerad belysning och SlideLock-system.

2. Takbox Force XT XL mattsvart

Det hÀr Àr en mÄngsidig och smart takbox. Med lÄssystemet LockKnob Àr den enkel att öppna och stÀnga, och det förhindrar Àven skador pÄ Thule Premium Key. Denna takbox passar till mÄnga olika bilmodeller.

Takboxen monteras med snabbfĂ€stet PowerClick, vilket innebĂ€r snabb och enkel montering. Den integrerade momentindikatorn klickar nĂ€r boxen sitter fast pĂ„ rĂ€tt sĂ€tt, vilket gör monteringen Ă€nnu snabbare och enklare – och sĂ€krare.

HÀr finns en dubbelsidig öppning som gör att du enkelt kommer Ät alla delar av takboxen, frÄn bÄda sidorna av bilen. Takboxen har en framskjuten placering pÄ taket, vilket gör att bakluckan gÄr att öppna helt pÄ de flesta bilmodeller.

Denna takbox rymmer 500 liter, sÄ det Àr alltsÄ en rymlig takbox som gör att du fÄr med dig det mesta. Det Àr Àven en högkvalitativ och prisvÀrd takbox, som Àr ett utmÀrkt val för den som vill ha en riktigt bra takbox som Àr enkel att anvÀnda.

Klicka pÄ knappen nedan för att lÀsa mer om den hÀr takboxen och se pris.

2. Takbox Force XT XL mattsvart

Thule

Takbox Force XT XL mattsvart

Det hÀr Àr en mÄngsidig och smart takbox. Med lÄssystemet LockKnob Àr den enkel att öppna och stÀnga, och det förhindrar Àven skador pÄ Thule Premium Key. Denna takbox passar till mÄnga olika bilmodeller.

3. Takbox Ranger 90, hopvikbar

Det hÀr Àr en lite annorlunda, men riktigt smart, takbox. Den stora fördelen med denna takbox Àr att den Àr hopvikbar. NÀr du inte anvÀnder den kan du enkelt plocka ihop den och förvara den i den medföljande förvaringspÄsen, och dÄ tar den nÀstan ingen plats alls.

Trots att takboxen Ă€r liten, smidig och hopvikbar sĂ„ rymmer den Ă€ndĂ„ hyfsat mycket – 280 liter. Det Ă€r kanske inte tillrĂ€ckligt för alla, men det Ă€r ett vĂ€ldigt bra alternativ för den som behöver lite extra förvaring men inte har plats för en vanlig takbox.

En annan fördel med denna takbox Ă€r att den Ă€r vĂ€ldigt enkel att montera. Det gör att du snabbt och enkelt kan sĂ€tta fast den pĂ„ biltaket nĂ€r du behöver den, men lika snabbt och enkelt kan ta bort den nĂ€r den inte behövs – och sedan förvarar du den enkelt i en garderob, i förrĂ„det eller nĂ„gon annanstans dĂ€r det finns lite plats över.

Takboxen Àr tillverkad av ett kraftigt och vattentÀtt material, vilket bara Àr Ànnu en av mÄnga fördelar med denna smarta takbox. Förutom att den Àr praktisk och smidig sÄ Àr den ocksÄ mycket prisvÀrd.

Det hÀr Àr ett bra val för den som inte har plats att förvara en stor takbox nÀr den inte anvÀnds, för den som vill ha en liten och smidig takbox som Àr enkel att anvÀnda, eller för den som vill ha ett billigare och mycket prisvÀrt alternativ.

För mer information och för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

För mer information och för att se pris, klicka pÄ knappen nedan.

3. Takbox Ranger 90, hopvikbar

Thule

Takbox Ranger 90, hopvikbar

Det hÀr Àr en lite annorlunda, men riktigt smart, takbox. Den stora fördelen med denna takbox Àr att den Àr hopvikbar. NÀr du inte anvÀnder den kan du enkelt plocka ihop den och förvara den i den medföljande förvaringspÄsen, och dÄ tar den nÀstan ingen plats alls.

đŸ™‹â€â™€ïž Vem behöver en takbox?

Det mest sjÀlvklara Àr kanske att familjen som gÀrna Äker pÄ bilsemester behöver en takbox, men det finns mÄnga som kan behöva det. Om du ibland Äker ivÀg pÄ resor och kÀnner att bagageutrymmet och utrymmet i bilen inte riktigt rÀcker till, dÄ kan det vara bra att ha en takbox som ger extra förvaring.

NÄgra exempel Àr till exempel om man brukar Äka pÄ skidsemester och behöver fÄ med mycket utrustning för skidÄkning, om man reser ivÀg pÄ lÀngre bilsemestrar under sommaren eller om man Àr en stor familj som behöver fÄ med en hel del Àven under kortare resor. Precis som med en cykelhÄllare sÄ kan du fÄ med dig nödvÀndiga saker utan att behöva fylla upp din bil.

🚗 Vilken takbox ska man vĂ€lja?

Det beror helt pÄ vad man behöver, vad som passar bÀst utifrÄn dina behov helt enkelt. Om du till exempel inte har nÄgonstans att förvara den stora takboxen nÀr den inte anvÀnds sÄ kanske en hopvikbar takbox Àr det bÀsta alternativet.

NĂ„got annat som kan vara bra att utgĂ„ frĂ„n Ă€r storleken pĂ„ takboxen, eller rĂ€ttare sagt volymen – hur mycket den rymmer. Det finns takboxar i mĂ„nga olika storlekar, frĂ„n mindre och smidiga till större takboxar som rymmer en hel del.

TÀnk ocksÄ pÄ att alla takboxar inte passar till alla bilar, sÄ det Àr viktigt att vÀlja en modell som faktiskt passar till din bil. Vilken takbox som passar beror pÄ flera olika saker, bland annat hur lÄngt taket Àr och hurdana rails man har pÄ bilen.

💰 Vad kostar en takbox?

Det finns takboxar i alla tĂ€nkbara prisklasser – frĂ„n nĂ„gon tusenlapp och upp till vĂ€ldigt mĂ„nga tusenlappar. Det finns takboxar för 2000 kronor men ocksĂ„ för 20 000 kronor, och bĂ„de mer och mindre Ă€n sĂ„.

Priset beror pÄ mÄnga olika saker: hur stor takboxen Àr, tillverkare, kvalitet, funktioner och mycket annat. Det viktigaste nÀr du vÀljer takbox Àr att utgÄ frÄn vad du behöver och vill ha, fokusera hellre pÄ andra saker Àn priset Àven om det sjÀlvklart Àr viktigt att hÄlla sig inom sin budget ocksÄ.

LĂ€s mer:

BĂ€sta bilstereon

BĂ€sta bilbatteriet

BĂ€sta bilkapellet

 

Mer om takboxar

NĂ€r du ska köpa en takbox Ă€r det viktigast att fundera över vilken som passar dig och dina behov bĂ€st. Om du Ă€r ensam och frĂ€mst Ă„ker pĂ„ kortare resor, men behöver lite extra utrymme, sĂ„ behöver du förmodligen inte samma takbox som en större familj som Ă„ker pÄ skidresor till Åre exempelvis och ska ha plats för skidor.

Det finns tvÄ saker som du behöver tÀnka pÄ nÀr det gÀller storleken: Hur mycket takboxen rymmer, och hur lÄng den Àr. Om du ska fÄ med skidor eller andra lÄnga saker sÄ krÀvs en lÀngre takbox, omkring 225 centimeter eller kanske Ànnu lÀngre. Om du dÀremot inte tar med lÄnga saker, men mycket saker, Àr volymen viktigare.

Börja alltsÄ med att fundera över vad du kommer att ha i din takbox, och hur mycket. Om du bara behöver lite extra utrymme sÄ rÀcker det kanske med en mindre takbox. Har du dessutom ont om utrymme hemma och inte vet vart du ska förvara takboxen nÀr den inte anvÀnds sÄ kan en hopvikbar takbox vara ett bra alternativ.

Det finns Àven mycket som kan vara bra att tÀnka pÄ nÀr man vÀl har köpt en takbox, och ska anvÀnda den. Du bör till exempel se till att montera takboxen pÄ rÀtt sÀtt sÄ att den sitter ordentligt. PÄ en del takboxar finns det indikator som visar att den Àr korrekt monterad. Se alltid till att takboxen sitter ordentligt innan du Äker ivÀg.

Annat som du bör tÀnka pÄ nÀr du anvÀnder takbox:

  • Bilens tyngdpunkt kan flyttas nĂ€r du lastar, sĂ„ var noggrann med hur du gör det.
  • AnvĂ€nd alltid, och enbart, lasthĂ„llare som Ă€r anpassad för din bil.
  • TĂ€nk pĂ„ att bilen blir högre med en takbox, vilket kan innebĂ€ra problem i till exempel garage och liknande. HĂ„ll koll pĂ„ höjden.
  • Förankra sakerna i takboxen sĂ„ att de inte kan röra sig under fĂ€rd, eftersom det kan skada bĂ„de takboxen och andra saker i den.
  • Se till att kontrollera sĂ„ att din bil tĂ„l den extra vikten pĂ„ taket, frĂ„n takbox och det du lĂ€gger i den. SĂ„dana uppgifter kan du hitta i till exempel bilens instruktionsbok.

För att takboxen ska hÄlla lÀnge sÄ bör du ta vÀl hand om den. TÀnk till exempel pÄ att ta bort takboxen och lasthÄllaren innan du tvÀttar bilen i en biltvÀtt. TÀnk ocksÄ pÄ att Àven takboxen bör tvÀttas regelbundet, men anvÀnd inte hÄrda borstar till takboxar med metallicyta.

Att vÀlja takbox Àr inte alltid det enklaste. I dag finns ett stort utbud av takboxar, vilket gör det bÄda enklare och svÄrare att hitta rÀtt. Du kan hitta en takbox som Àr helt perfekt för dig och dina behov, men du kan behöva leta runt ett tag för att hitta rÀtt.

Det finns mÄnga saker att ta hÀnsyn till, men börja gÀrna med att fundera över vad du ska transportera i takboxen och hur ofta du behöver anvÀnda den. Har du plats för att förvara takboxen nÀr den inte anvÀnds? Vad har du för bil? Kommer du Àven att anvÀnda en cykelhÄllare pÄ bilen?

UtifrÄn sÄdana frÄgor kan du sedan avgöra vilken takbox som passar dig bÀst. Du kan avgöra hur stor takbox du behöver, och om lÀngden eller volymen Àr viktigast. Om du kommer att montera pÄ och av takboxen ofta sÄ Àr det förstÄs en stor fördel om takboxen Àr enkel att montera. Har du ingen plats att förvara en takbox nÀr den inte anvÀnds sÄ Àr en hopvikbar ett bra alternativ, som jag nÀmnde tidigare.

TÀnk ocksÄ pÄ hur bilen ser ut, och hur stor takbox du fÄr plats med, samt hur tungt du kan lasta pÄ bilen. Om du ibland behöver ta med en cykel samtidigt som takboxen anvÀnds sÄ Àr det ocksÄ viktigt att takboxen inte Àr i vÀgen för cykeln nÀr den sitter pÄ cykelhÄllaren. Och Àven om du inte ska ha en cykel dÀr sÄ Àr det förstÄs en fördel om det gÄr lÀtt att komma Ät bagageluckan Àven nÀr takboxen Àr pÄ taket.

SĂ„ börja med att fundera pĂ„ vad du behöver, och vad du vill ha. NĂ€r du vet det kan du börja leta. Ta gĂ€rna god tid pĂ„ dig och lĂ€s pĂ„ om olika takboxar. Ta reda pĂ„ sĂ„ mycket som möjligt om dem, och jĂ€mför olika alternativ. En takbox Ă€r ofta en ganska dyr investering, men om du hittar rĂ€tt kan den vara till vĂ€ldigt stor nytta – och under lĂ„ng tid dessutom. Det kan alltsĂ„ vara vĂ€rt att lĂ€gga ned lite pĂ„ att lĂ€sa pĂ„, leta och jĂ€mföra för att hitta denna rĂ€tta takboxen för just dig.