Fem tips för en trevlig roadtrip

Sommar och sol, och du är redo för en roadtrip med bilen – eller är du verkligen det? En roadtrip kan vara en riktigt härlig upplevelse och kan vara kul både för kompisgänget och barnfamiljen. Men för att göra roadtrippen riktigt njutningsfull finns det en del saker som kan vara bra att tänka på under förberedelsen.  

Här kommer fem tips för en trevlig roadtrip: 

  1. Ta regelbundna pauser 
  1. Ta med er färdkost 
  1. Sätt ihop en playlist 
  1. Packa bilen smart 
  1. Ha en GPS 

Ta regelbundna pauser 

Oavsett om ni bara är vuxna eller om ni också har med er barn kommer ingen tycka att det är njutningsfullt att sitta i bilen alldeles för länge utan få komma ut och sträcka på sig. Se till att inte köra allt för länge utan att ni stannar och tar små pauser. Även för föraren är det viktigt för att inte tappa koncentrationen.  

Paus varannan timme brukar vara ett bra riktmärke, men kom överens om något och håll er sedan till det.  

Ta med er färdkost 

Det är både godare och billigare att ha med sig egen mat än att köpa någonting längst vägarna. Maten på bensinstationerna och rastplatserna är inte alltid en höjdare, och förresten är det faktiskt hög mysfaktor på att stanna på en rastplats med bänkar och få plocka fram sin picknick.  

Investera i en kylbox så kan ni ha med er kylvaror utan att behöva oroa er för att de blir dåliga eller att isklamparna i en kylbag ska hinna smälta.  

Sätt ihop en playlist 

Att lyssna på bra musik är nästan halva grejen under bilfärden när man är på roadtrip, men vad är då bra musik spelandes i bilstereon? Ja – det kanske ni inte är överens om och det sista ni vill är att skapa dålig stämning i bilen för att den ena gillar Tomas Ledig och den andra Metallica.  

Sätt er ner och knopa ihop en playlist innan ni ger er av, då kan ni kompromissa och få till något alla gillar och ni slipper sedan gnabbet i bilen som lätt kan uppstå.  

Packa bilen smart 

Något ni gärna vill undvika är att behöva stanna på en parkeringsficka, och tömma hela bilen bara för att få ut laddsladden till telefonen för att GPSen drog för mycket batteri. Se till att packa bilen på ett smart sätt.  

Det ni behöver under själva resan ska finnas lättillgänglig, helst utan att ens behöva kliva ur bilen. Medan det ni ska ha på själva resmålet kan ligga längre in bland packningen. Ta lite extra tid på er när ni packar bilen, det är det värt.  

Ha en GPS 

Visst är det en romantisk tanke att planera att köra dit er känsla bär er utan några större planer, men tyvärr blir det sällan lika romantiskt som man föreställer sig.  

Se till att ha en GPS som hjälper er att hitta dit ni ska, det kommer underlätta och göra resan trevligare – tro mig. Idag finns det mycket bra GPSer i telefonen och du behöver inte ha fristående GPS med dig.