Tre saker du alltid bör ha med dig i bilen

Även om du självklart önskar att olyckan eller oturen aldrig ska vara framme när du är ute och åker bil, är det inget du kan förvänta dig och du bör alltid vara redo för att vissa problem kan dyka upp. 

Genom att förbereda dig och ha en del utrustning i bilen kan du minimera konsekvenserna av vad som sker om oturen faktiskt skulle vara framme.  

Här listar vi tre saker du alltid bör ha med dig i bilen för att vara förberedd.  

  1. Startkablar
  1. Spolarvätska 
  1. En eller flera filtar 

Startkablar 

Rätt som det är så står du där med ett tomt bilbatteri och får inte igång bilen, allt för att du glömde en liten lampa på under natten. Då kommer startkablar att vara din räddning. Med hjälp av startkablar och en vänlig själ som har en fungerande bil kan du enkelt få igång bilen igen om batteriet är dött.  

Startkablar tar inte stor plats, och det finns faktiskt ingen anledning till att inte ha ett par i bilens bagageutrymme. Du kan även hjälpa någon annan som fått batteritorsk och som själv har glömt startkablar om du ser till att vara förberedd.  

Spolarvätska 

Det är både irriterande och farligt att få slut på spolarvätska vid vissa tillfället. Tror du att det kommer ta slut en dag när solen skiner och ingenting hamnar på din vindruta? Nejdå, sån tur har man aldrig, självklart kommer den ta slut en slaskig dag när den smutsiga snön från vägen fullkomligt sprutar upp på din ruta. Då vill du vara förberedd och enkelt kunna fylla på mer spolarvätska för att kunna köra vidare på ett säkert sätt.  

Tänk på att antingen ha färdigblandad spolarvätska i bilen, alternativt och ha vatten med dig som du kan blanda ut ditt koncentrat med. Att ha koncentrerad spolarvätska men inget vatten kommer inte att hjälpa dig när du står där i väggrenen och inte kan se något.  

En eller flera filtar 

Plötsligt står du där i dikeskanten en iskall vinterkväll men en trasig kamrem och kommer inte någonstans. Eller kanske är det till och med så olyckligt att du glider av vägen och hamnar i diken och kan inte ta dig därifrån på egen maskin.  

Det kan ta ett tag innan hjälp kommer i form av exempelvis en bärgare, och är det kallt ute och bilen inte går att starta kommer du börja frysa. Därför bör du alltid ha med dig filtar och varma kläder i bilen.  

En filt kan faktiskt göra stor skillnad och kan i värsta fall vara skillnaden på liv eller död om det är riktigt oturligt.